
Atunci cînd consumați ceva dulce în creierele voastre se activează sistemul de recompensă, la fel ca în cazul alcoolului și nicotine, alte două substanțe comune care dau dependență. O cantitate mare de zahăr în sînge declanșează creșterea nivelului de dopamină, iar corpul cere și mai mult zahăr.
Probabil că știți deja că zahărul este obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, are un conținut mare de zaharoză care îi conferă un gust dulce pronunțat. Zahărul folosit de multă vreme în alimentație pentru a îndulci mîncărurile și băuturile (acum se găsește pe toate gardurile, producția lui a devenit o adevărată industrie), dar și pentru conservare (este un bun conservant). Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie.
Animația alăturată a fost realizată de STK Films, Nicole Avena explică de ce dulciurile și băuturile dulce ar trebui consumate cu foarte multă moderație.