De vizitat

Poteca Regelui (El Caminito del Rey) în 2022

Încă n-am apucat să parcurg Poteca Regelui din Spania, dar măcar pot face o comparație (din înregistrările altora) între cum era pe vremuri și cum e acum.

Mica Românie din Londra

Sau, cu alte cuvinte, cum arată explorarea unei zone locuite de români în Londra.

Ținuturi românești

Pentru cei interesați să viziteze un pic (sau un pic mai mult) țara asta frumoasă există niște imagini și niște repere geografice: Tăsuleasa, județul Bistrita, lacul Oașa, Transalpina, Porțile de Fier, Orșova, Domogled, Tîrgu Jiu, Kula în Gorj și Vîlcea.

Povestiri din Banatul Montan

Nu pot spune că am fost (prea mult?) prin Banatul montan dar după ce-am urmărit ediția din 10 noiembrie 2019 a emisiunii Exclusiv în România încep să mă gîndesc destul de serios să dau o raită pe acolo (probabil vara viitoare?).

Aria naturală protejată Defileul Crișului Repede – Valea Iadului

Anul ăsta am ajuns un pic prin zonă, ba pe la Stîna de vale, ba pe la barajul Leșu, dar (din nefericire) n-am stat atît de mult precum mi-aș fi dorit. Iar în zona dintre ele n-am ajuns de multă vreme și va trebui să corectez eroarea cu prima ocazie.

Jack & Gab au explorat #Oradea

Vara asta doi tineri din San Diego au vizitat România și acum o lună s-au oprit în Oradea în drumul lor spre Ungaria.

#Transfăgărășan

Despre drumul care străbate munții Făgăraș și rezervația naturală Golful Alpin se spune că este unul dintre cele mai spectaculoase din țară - este prima oară cînd am avut prilejul să-l văd (o bucățică a lui), în înregistrarea alăturată, de la înălțime, filmat de o dronă.

Trans Luncani, județul Timiș

Unii spun că este un drum spectaculos care ar face concurență Transfăgărășanului și Transalpinei (chiar dacă are numai un pic peste 5 km) dar asta va rămîne de văzut la fața locului.

10 locuri unde e ilegal să-ți faci selfie

Nu-s genul de persoană care-și face selfie (prefer să fiu în spatele aparatului foto, nu în fața lui, așa că selfie-urile sînt undeva între excepție, miracol și ”ce dracu s-a întîmplat de-ai făcut așa ceva?!”) așa că am scăpat de amenzi sau alte chestii nasoale.

Cursele de scutere în Filipine

Încă nu am ajuns prin Filipine, dar acum, dacă tot am aflat de cursele astea de scutere, va trebui să trec pe acolo cu prima ocazie.

Descoperă Hunedoara

Data viitoare cînd mai treci prin zonă ar fi bine să știi deja (din timp) ce poți vizita acolo. Iar dacă stai la hotelul Astoria din Hunedoara nu cred c-o să se supere nimeni.

Vizitînd Alba Iulia cu ajutorul primăriei #Oradea

Ce planuri ai pentru 1 decembrie 2018? Pentru că cei de la primăria Oradea își fac deja planuri de călătorie pînă în Alba Iulia: orădenii care n-au mașini personale vor putea lua un tren special CFR pînă acolo și înapoi (via Cluj Napoca).

Bazilica Notre-Dame din Montreal

Dacă ajungi prin Montreal s-ar putea să vrei să vizitezi bazilica Notre-Dame chiar și dacă nu ești creștini: spectacolul de lumini de acolo arată extraordinar.

Descoperind Norvegia

Pare o țară frumoasă, dar nu te lăsa convins de cîteva imagini bine alese.

Dublin, Irlanda și #CoderDojo Coolest Projects

CoderDojo Coolest Projects este un eveniment ce are loc anual la Dublin (locul unde a început mișcarea) în cadrul căreia sînt prezentate proiectele copiilor de la dojo-urile din întreaga lume.

Descoperă județul Bihor

Unii spun că Bihorul e poarta de vest a Transilvaniei deși este județul prin care trec două dintre cele trei Crișuri ce pun bazele provinciei istorice Crișana.

Salina Turda (National Geographic)

Dacă o să ajungi (din nou?) prin salina Turda ar fi bine să știi din timp că a fost folosită din antichitate, exploatarea de sare a fost închisă în 1932 dar salina a fost redeschisă publicului în 1992.

Istanbul: de la Hagia Sophia la moscheea Suleymaniye

Data viitoare cînd ajungi prin Istanbul și vizitezi orașul ar fi bine să știi măcar un pic din istoria orașului: pe vremea cînd făcea parte din imperiul otoman marele inginer-arhitect Mimar Sinan a construit moscheea Suleymaniye cea inundată de lumină după ce conversia Hagiei Sophia dintr-o biserică creștină într-o moschee nu a mai fost suficient.

12 locuri pentru vacanțele pasionaților de știință

Dar poți să mergi chiar dacă nu te pasionează știința. E suficient să-ți placă animalele în mediul lor natural sau să urmărești cîteva fenomene precum Aurora Boreală direct de la fața locului.

Tărîmul de dincolo de podul lui dumnezeu

Tărîmul de dincolo de Podul lui Dumnezeu (sau The Land Beyond God's Bridge dacă preferi varianta englezească) este filmul oficial de prezentare a județului Mehedinți, produs de Radu TORA - Media Promotion și finanțat de Consiliul Județean Mehedinți.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kendo tsuke

Vino și practică Kendo (Calea Sabiei) la CS Ronin-Do Oradea. Arta marțială japoneză a fost inspirată din modul de luptă al samurailor și se practică în siguranță folosind o sabie din bambus și o armură dedicată.

servicii în tehnologia informații

Realizăm site-uri web, dezvoltăm aplicații web și soluții e-commerce complete. De asemenea, dezvoltăm aplicații pentru dispozitivele mobile de sine stătătoare sau care extind aplicațiile web ori magazinele online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniul IT care să te ajute, dezvolt extensii Joomla!, aplicații pentru mobil și desktop și ofer consultanță pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Nu mai sînt pe pe Fiverr pentru că platforma este o prostie protejîndu-și clienții care fac chestii stupide doar pentru banii lor ignorînd că-și fac proprii bani pe seama noastră, a dezvoltatorilor web și a programatorilor. Mă găsești aici și solicită o evaluare a proiectului pe care-l ai de gînd să-l faci. Am nevoie de evaluarea aia pentru a afla toate detaliile, pentru a menționa zilele necesare pentru operație și prețul corect. De exemplu, crearea unei pagini web de la zero este cam 100 de euro dar dacă ceri mai multe lucruri de făcut s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru proiect.