Pornind de la volumul omonim conferința Memoria Bihorului Interbelic explorează viața privată a bihorenilor și prezentă cotidianul cu problemele și bucuriile sale prin intermediul unei colecții variate de imagini, desene, stampe de epocă și hărți. Cartea traversează un secol de istorie bihoreană începînd cu ducatul lui Menumorut și trecînd prin etapele dezvoltării orașului medieval Oradea, evoluțiile Renașterii și Umanismului, pentru a ajunge la epocile modernă și contemporană care constituie centrul de greutate al volumului. Conferința prezintă și aspecte legate de modă, activitățile de timp liber, sport, speculă, contrabandă, cămătărie, restaurante, violența domestică și socială din perioada interbelică alături de dezvoltarea socio-economică și urbanistică a Bihorului din timpul comunismului.
Atmosfera saloanelor interbelice va fi readusă în actualitate prin recitalul în formulă de trio care propune publicului bihorean un repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene precum „El choclo”, „La cumparsita” sau „Libertango” și piese de tango interbelic românesc ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”. Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: Julián Caeiro (pian și aranjamente muzicale) și Damián Foretic (bandoneón). Anul acesta Analia Selis marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când și-a dedicat întreaga activitate tangoului.
Intrarea este gratuită și se face în limita a 150 de locuri iar biletele pot fi ridicate de la caseria muzeului începînd în ziua de marți, 21 mai 2024, între orele 10 și 17.