Există aproximativ 190 de soiuri de hortensii, iar printre cele mai spectaculoase se regăsesc Hydrangea macrophylla Quadricolor (are flori galbene si foliaj crem, cu pete), Hydrangea macrophylla Mariesii Perfecta (are flori de un albastru intens), Hydrangea macrophylla Lilacina (flori roz-violet), Hortensia macrophylla Nigra (tulpină neagră, strălucitoare și flori de culoare crem care devin roz-lila), Hydrangea paniculata (flori neobișnuit de mari), Hydrangea aspera Villosa (foliaj mare, catifelat, de culoare mov, și flori plate, mari, de dimensiunea farfuriilor), Hydrangea Preziosa (flori de culoare roz pal ce înfloresc treptat și devin pătate).
Nu mai este deloc un secret că mai mulți tineri nemți, dependenți de droguri, au devastat grădinile publice și au fumat hortensiile de acolo după ce le-au uscat frunzele și florile în prealabil. Motivul este cît se poate de simplu: efectul de moment este unul halucinogen și poate compensa o perioadă lipsa drogurilor pe care le foloseau în mod curent. Trebuie de reținut că hortensiile conțin niște componente care se numesc Glicozide Cianogenic, iar atunci cînd plantele sînt fumate sau ingerate în cantități mari este produs acid chianhidric, o substanță foarte toxică.
Tocmai de aceea vreau să vă prezint o rețetă de prelucrare și consum a hortensiilor care nu vă pune prea mult în pericol. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să căutați plantele care seamănă cu cele din imaginile alăturate. Nu vă îngrijorați dacă n-au flori foarte evidente, cum spuneam mai devreme există 190 de soiuri, dar cele care sînt cultivate pe la noi au în comun frunzele și florile ca-n imaginile alăturate.
După ce culegeți o cantitate suficientă lăsați-le la uscat cîteva zile - cel mai indicat este o săptămînă - într-un loc bine aerisit, de preferabil undeva la lumină. Atunci cînd ultima picătură de sevă dispare din tulpină, frunze și flori aveți două posibilități
- tocați cît mai mărunt plantele uscate, de preferabil folosind un bol și o unealtă de zdrobit, iar cînd terminați trageți-le pe nas (fie așa cum sînt, fie rulate într-o țigară pe care o fumați mai tîrziu). Efectul va fi mult mai rapid și mai puternic dacă aruncați plantele mărunțite în apă fierbinte și trageți în plămîni infuzia astfel obținută - substanțele trec din plămîni în sînge foarte repede.
- fierbeți o cană de 200 ml de apă și aruncați planta întreagă, uscată, în ea. Lăsați frunzele în apa fierbinte aproximativ 7 minute apoi consumați ceaiul ca atare. Motivul pentru care ar trebui să consumați ceaiul de hortensii este cît se poate de simplu: efectul halucinogen durează mai mult, chiar dacă transferul substanțelor din stomac în sînge este ceva mai încet.
Dacă vă plac rezultatele nu ezitați să lăsați comentarii și recomandați articolul altora.