Albă ca Zăpada, un spectacol de Traian Săvinescu
joi 4 octombrie și vineri 5 octombrie de la ora 10, sala Arcadia, Spectacol organizat pentru școli.
Phantom Pains de Vasilii Sigariev, regia artistică Bogdan Hușanu
- sîmbătă 6 octombrie și duminică 7 octombrie de la ora 19, Depoul de Tramvaie, zona Catemir
- miercuri 10 octombrie și joi 11 octombrie de la ora 19, Depoul de Tramvaie, zona Catemir
Cu Mihaela Gherdan, Pavel Sîrghi, Alexandru Rusu
Textul lui Vasilii Sigariev, un tănăr scriitor rus, spune povestea a doi paznici care lucrează în depoul de tramvaie. în tura lui Dima, un student care și-a luat acest serviciu pentru a învăța pentru facultate, apare Gleb, paznicul de pe cealaltă tură, care vine cu băuturică și chef de povești. Gleb îi povestește despre viața de paznic de noapte, ajungînd să-i spună și istoria tragică din depou: cel a cărui tură o luase Dima a murit într-un accident, iar nevastă-sa, Olia, a înnebunit de-atunci. Orice bărbat poartă ochelarii lui Vova, mortul, va fi văzut de către Olia ca fiind soțul ei.
Phantom Pains e o poveste halucinantă și emoționantă despre dragoste și nebunie, tandrețe și speranță.
Locurile sînt limitate (doar 15!!).
Insula pe care bunicul ascundea un far - premieră
dramatizare liberă după poveștile reginei Maria a Romăniei de Ana Ripka-Rus, regia artistică Daniel Vulcu
vineri 12 octombrie, ora 11
în curînd vine timpul, de Line Knutzon, regia artistică Radu Ifrim
sîmbătă 13 octombrie, ora 19, Sala Mare a Teatrului de Stat
Cu: Liliana Ghiță, Richard Balint, Pavel Sîrghi, Elvira Platon Rîmbu, Ioana Dagău, Carina Chereji, Mirela Corbeanu, Sergiu Fodor și Ciprian Ciuciu
Publicată în 1999, piesa “în curînd vine timpul” (Snart Komen Tiden), a lui Line Knutzon a marcat un punct important în cariera dramaturgei daneze, înregistrînd un success fulminant în adaptarea realizată de Dr. Dantes Aveny Theatre din Copenhaga.
Viața de cuplu a Rebekkăi și a lui Hilbert e demult terminată. Ar trebui să divorțeze, cel mai probabil. Deși pare că timpul n-a trecut, aceștia se trezesc dintr-o dată cu copii. Hilbert a angajat o menajeră, pe Oda, cadou pentru Rebekka, pentru a-și face timp și pentru altele. Oda se prezintă a fi descendenta unei familii fără copii… Rebekka se teme că Oda a venit să-i omoare pe ea și pe soțul ei, dar cu toate astea, îi ordonă menajerei să-i pregătească petrecerea de 55 de ani, la care e așteptată și Micuța, fata celor doi. Chiar și fostul iubit al Rebekkăi, John, apare, împreună cu logodnica Ingrid. Micuța apare dar surpriză: are 50 de ani!
Equus, de Peter Schaffer, regia artistică Szabo K. Isztvan
duminică 14 octombrie, ora 19, Sala Mare a Teatrului de Stat
Cu: Richard Balint, Ciprian Ciuciu, Petre Ghimbășan, Corina Cernea, Suzana Macovei, Alina Leonte, Sebastian Lupu, Răzvan Vicoveanu, Angela Tanko, Pavel Sîrghi, Mirela Lupu, Denisa Vlad, Mihaela Gherdan, Dania Ţinca
Faimoasa piesă scandaloasă a dramaturgului englez Peter Shaffer este despre conștiința și devenirea unui adolescent, lipsit de religie, care și-a inventat Dumnezeul în chip de Cal. Piesa a fost recunoscută cea mai bună din lume în anii '70 ai secolului XX. La baza subiectului este un caz real, care s-a produs într-un mic orășel de lîngă Londra.
Sfîrșit de partidă, de Samuel Beckett, regia artistică Emil Sauciuc
Sîmbătă, 20 octombrie, ora 19.00 – Sala Arcadia – PREMIERĂ
Marți, 23 octombrie, ora 19 - Sala Arcadia
Scenografia: Vioara Bara
Asistent scenografie: Luiza Szabo
Montaj imagine: Şerban Carțiș
Cu: Petre Ghimbășan, Şerban Borda, Tiberiu Covaci, Mirela Niță Lupu și figurația: Beatrice Lollio, Daniela Şanta, Bianca Dacin, Georgeta Finna, Diana Burcă, Virginia Oanțo, Mădălina Naghiu, Mirela Dana, Teodora Avram, Roxana Mălan, Cătălina Ionescu, Christine Traier, Alexandru Cuibuș.
Este cea de-a patra premieră a Trupei Iosif Vulcan, spectacolul Sfîrșit de partidă. Scrisă inițial în franceză, apoi tradusă în limba engleză de autor însuși, piesa trasează o paralelă între etapa finală a unei partide de șah, cînd rezultatul este deja cunoscut și ultimele stadii ale vieții.
Piesa are în centru patru personaje ce trăiesc claustrate într-un spațiu în afara căruia nu a mai rămas nimic, ca în urma unei apocalipse. Hamm, orb și neajutorat, e țintuit într-un scaun cu rotile; servitorul sau fiul său, Clov, se află într-o stare de agitație perpetuă, în conflict permanent cu Hamm, fără a putea să se liniștească ori să plece altundeva, să se elibereze.
Piesa nu are un final autentic, nici în sens dramatic, nici interpretativ, ci rămîne deschisă. Nimeni nu cîștigă jocul, care va fi reluat, în termeni identici, a doua zi.
Albă ca zăpada, basm teatral de Traian Savinescu după Frații Grimm, regia artistică Traian Savinescu
Duminică, 21 octombrie, ora 11.00 – Sala Arcadia
Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm, regia artistică Traian Savinescu
Duminică, 28 octombrie, ora 11.00 – Sala Arcadia
Zbor deasupra unui cuib de cuci, de Dale Wasserman, regia artistică Marius Oltean
Marți, 30 octombrie, ora 19.00 – Sala Mare
Biletele s-au pus în vînzare la Agenția Teatrului (deschisă de luni pînă vineri, între orele 12-18 și cu o oră înainte de spectacol) sau se pot achiziționa online, de pe site-ul www.biletmaster.ro.