Ora Pămîntului nu mai este ceva nou, e deja prin "zonă" de 5 ani și se pare că devine deja un obicei. N-aș putea spune cît de bun sau de rău este, stingerea aparatelor electrocasnice vreme de o oră pe an nu înseamnă mare lucru atîta vreme cît nu se "practică" în mod constant tot anul. Hai să spunem că am observat de mai multe ori că televizoare le și calculatoarele unora dintre persoanele cu care am intrat în contact mergeau în gol, fără ca nimeni să prin preajmă ca să urmărească ce fac, sau luminile rămîneau aprins prin încăperi deși nu era nimeni acolo. Asta se poate exprima printr-un singur cuvînt: risipă.
Așa cum se anunță în evenimentul de pe facebook de aici, se pare că ediția asta este una a provocărilor.
In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La indemnul WWF, organizatia care a initiat miscarea Earth Hour, in anul 2007, 5200 de orașe din peste 135 de tari au stins lumina de Earth Hour in 2011, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.
In 2011, Earth Hour a intrat intr-o noua etapa: Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour), in care oamenii de pretutindeni au fost indemnati nu numai sa stinga lumina, ci sa se angajeze in acțiuni de mediu in fiecare zi.
In 2012, ii provocam pe sustinatorii Earth Hour sa facă MAI MULT – ii indemnam sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, pentru a-si reduce impactul negativ asupra planetei.
Fiecare dintre noi este provocat să isi ia un angajament, conditionat insa de un alt angajament, care poate veni din partea unei companii, a unui oras sau a unei singure persoane. Promiti că vei face ceva DACA altcineva promite sa faca un lucru benefic pentru mediul inconjurator.
Acceseaza platforma globala I Will if You Will si creeaza provocari pentru prieteni, rude, sau chiar companii si autoritati.