
În România evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO). Anul acesta majoritatea muzeelor s-au reîntors la normalitate (chiar dacă unele activități rămîn încă doar virtuale): participanții vor putea participa la intervenții culturale în spații muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate și cetăți, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în cartiere creative, în spații de știința și experiment, în spații ale memoriei, în galerii de artă și mori de hîrtie.
Sîmbăta asta la Noaptea Muzeelor 2021 vor putea fi vizitate 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe. Muzeul Țării Crișurilor din Oradea își va deschide porțile pentru acest eveniment de-abia în 3 iulie.
- Cei din Cluj-Napoca au făcut o listă cu prezentări pe YouTube a locurilor pe care le puteți vizita.
- Pentru prima oară Primăria Municipiului București se deschide publicului larg într-un eveniment care marchează deschiderea administrației locale spre cetățenii Bucureștiului. Programul include două expoziții legate de istoricul clădirii Primăriei și al Bucureștiului, dar și alte experiențe artistice.
- La Alba Iulia vor reveni dacii, romanii și gladiatorii. Accesul va fi gratuit în muzeu, Sala Unirii și Museikon.
- Muzeul Astra din Sibiu va fi de asemenea deschis.
Iar lista poate continua însă va trebui să-ți cauți tu muzeele de interes în funcție de orașul în care te vei afla sîmbătă seara.