
În momentul în care bagi cîte un procesor la fiecare capăt al cablului pentru a elimina paraziții (iar pe un cablu de 2 metri apare o grămadă de zgomot* ce perturbă semnalul transmis) și transmiți prin cablul ăla o grămadă de date este indicat să ai un sistem bine pus la punct pentru a fi totul stabil.
Adam Savage, John de la Lumafield și inginerul electrician Zach Radding s-au apucat să analizeze în detaliu cîteva cabluri USB-C pentru a face o comparație pertinentă pentru ele. Concluzia generală este că acel cablu USB-C își merită banii - cei de la Apple se pot lăuda că, măcar în parte, fac produse de calitate. De ce doar în parte? Sistemul lor de operare nu-mi place în continuare (Linux e mult mai bun pentru mine) iar designul și perspectiva lor în ce privește reparațiile cam lasă de dorit (poți afla mai multe detalii despre subiecte aici și aici).
* Prin zgomot se înțelege o peturbație a semnalului transmis prin cablu. Datele nu-s decît niște semnale electronice și orice cîmp magnetic le poate perturba dacă e suficient de aproape și suficient de puternic. Probabil că telefonul mobil lipit de cablu nu-ți va bloca complet acele semnale dar s-ar putea să le perturbe și să producă erori de transmisie (depinde de protecția cablului și de măsurile luate de producător pentru a împiedica asta), iar prin casă sigur mai găsești alte surse de cîmp magnetic - televizorul, aspiratorul și cuptorul cu microunde sînt doar cîteva.