
Una dintr-o serie întreagă, de altfel. în afară de apă în flacon mai trebuie introdus și un dezinfectant pentru a împiedica algele să se înmulțească în interior și să murdărească flaconul. De asemenea, recipientul trebuie fixat bine (mai ales cînd este introdus în tavan - se poate folosi rășină de poliester) pentru a împiedica scurgerea apei de ploaie înăuntru.
Iluminarea încăperii pe această cale se bazează pe refracție: razele soarelui ajung în apa din PET-ul de 2 litri, iar acestea le reflectă în interiorul clădirii. Mai multe informații (inclusiv un filmuleț în care cineva introduce un flacon din ăsta în tavanul unei clădiri din Filipine) se găsesc aici.
E adevărat, sîntem cam departe de Filipine (cel puțin geografic), dar chestia asta ar putea fi folosită la greu și pe la noi. Mai ales dacă vrei să te relaxezi la dracu în praznic, undeva la munte, departe de orice localitate și să te liniștești cîteva zile pînă îți trece sevrajul (dependența de internet poate fi neplăcută uneori). în plus, sînt unii care s-au apucat să facă case din lemne, pămînt sau chiar cauciucuri, așa că reciclarea cîtorva PET-uri și folosirea lor la ceva util ar fi bine.
