Organizația Națională "Cercetașii Romăniei" (ONCR) este organizația principală de cercetași din Romănia, fiind continuatoarea Asociației “Cercetașii Romăniei” (ACR), activă între anii 1914-1937. în 1912 apăreau primele grupuri de cercetași romăni, ei au avut un rol important în primul război mondial ca buni înlocuitori ai exploratorilor sau ai medicilor, telegrafiștilor, curierilor, iar în memoria celor decedați în acea perioadă există un monument la Tecuci dedicat Cercetașilor.
în anul 1913 primii cercetași romăni au explorat Munții Bucegi complet independent, tot atunci s-au format primele patrule. Aniversarea din 2013 este sărbătorirea centenarul prin proiectul național Scout 100. Este un eveniment național care va reprezenta oportunitatea tuturor cercetașilor implicați de a-și împărtăși experientele, de a arăta ceea ce au realizat în comunitățile din care provin dar și cum au trăit ca o familie în campurile regionale.
Despre cercetași am aflat mai mult de la Bogdan Pater, care activează de ceva timp în domeniu și organizație, cu siguranță puteți afla mai multe detalii decît de la mine. între timp, însă, vă puteți înscrie patrula aici: http://centenar.scout.ro/inscriere-patrule
Campurile regionale se vor desfășura în perioada 27-31 iulie și sînt ocazia de a arăta lumii bucuria de a fi cercetaș și activitățile care le sînt specifice. Cele 9 campuri regionale sînt:
- Poiana Deleni: http://centenar.scout.ro/iasi/poiana-deleni
- Şuncuiuș, Bihor: http://centenar.scout.ro/suncuius/suncuius
- Cristian, Brașov: http://centenar.scout.ro/cristian/cristian-brasov
- Colibița: http://centenar.scout.ro/colibita/colibita
- Cheile Nerei: http://centenar.scout.ro/banat/cheile-nerei
- Pădurea Băneasa: http://centenar.scout.ro/bucuresti/padurea-baneasa
- Maramureș: http://centenar.scout.ro/maramures/maramures
- Perișani: http://centenar.scout.ro/perisani
- Năvodari: http://centenar.scout.ro/navodari/navodari
Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului creat pe feisbuci. Sursa imaginii este aici.