Woocommerce si magazin online folosind Wordpress

Unul dintre lucrurile pe care le-am avut de făcut săptămăna asta a fost configurare unui magazin virtual folosind Wordpress ca și CMS. Chiar dacă pe piață există soluții dedicate pentru așa ceva, mult mai performente decît Wordpress-ul, chiar dacă CMS-ul este folosit special pentru jur nalele pe internet (faimoasele blog-uri), cînd vine vorba de un magazin online cu un număr relativ redus de produse (de exemplu: cîteva zeci) merg foarte bine și cele cîteva plugin-uri create special pentru Wordpress.

Am avut prilejul să testez cîteva astfel de plugin-uri, dar fie nu au traducerea în limba romănă (iar clientul vrea să fie totul într-o singură limbă, fără englezisme sau alte chestii mai mult sau mai puțin corect gramaticale), fie sînt destul de sensibile și interacționează aiurea cu alte plugin-uri instalate pe site. Un exemplu în acest sens este wp e-commerce... deși este unul dintre cele mai populare nu e tocmai cel mai bun.

Voi mai reveni la acest subiect, dar pentru moment am rămas la Woocommerce. Plugin-ul propriu zis este gratuit, poate fi descărat de aici, are traducere în mai mult limbi (inclusiv romănă), are mai multe monede disponibile (inclusiv leul romănesc), are mai multe plugin-uri auxiliare și extensii care sînt fie gratuite, fie cu plată. Mai multe informații găsiți aici, unul dintre articolele pe care Eugen Păun le-a scris despre Woocommerce, sau direct de la producători.