Optimizare SEO România

Nu este prima oară cînd abordez optimizarea seo pentru paginile web. Ca dezvoltator de pagini web (adică web developer - dacă ar fi să folosesc englezismul la modă) trebuie să iau în considerare acest lucru încă de la începutul procesului de dezvoltare a website-ului. Așa ar fi și normal, dar nu toate site-urile romănești sînt construite ca să fie ușor de parcus și de indexat de către Google, Yahoo și Bing... foarte multe sînt fie vechi, fie realizate de amatori și conțin foarte puține elemente de optimizare pentru motoarele de căutare sau chiar nici unul. Mai rău: unele conțin flash la greu (cîte un fișier mare sau chiar imens care arată frumos și sclipitor după ce aștepți cîteva "ore" ca să se încarce în întregime), iar asta înseamnă indexare (aproximativ) 0: motoarele nu pot accesa conținutul fișierului ca să citească conținutul, iar asta e o pierdere importantă.

într-adevăr, acum optimizarea SEO este la modă acum pe la noi, dacă dai o căutare pe google după "optimizare seo Romania " găsești "Aproximativ 279.000 (de) rezultate (0,31 secunde)" - sau cel puțin așa mi-a oferit mie la o primă căutare. Oricine știe cîte ceva din astea, nu e foarte greu să-nveți bazele, dar nu pot garanta pentru calitatea celor care prestează aceste servicii. E ușor să dai impresia că ești expert, mai ales cînd ai de-a face cu o persoană neavizată (și-s mai mult de o grămadă), dar adevărata experiență se vede de-abia după cîteva luni buni de practică intensă și cîteva campanii bine puse la punct și duse pînă la capăt.

Așa că ascultați sfatul meu: dacă vă căutați pe cineva din Romănia care oferă servicii de optimizare seo cereți-le rezultate concrete. Adica statistici ale proiectelor anterioare, site-uri web care să apară pe prima pagină a rezultatelor din motoarele de căutare, etc. Cea mai bună optimizare pentru motoarele de căutare din lume este aceea în care cel care o face își știe meseria. Nu e nevoei să fie ceva imens (ca timp, energie și bani), anumite chestii se rezolvă în cîteva ore și pot fi soluții de lungă durată.