Web design

Dezvoltarea de extensii Joomla sigure

Ce-ai putea face cînd ai cîteva zile ceva mai libere (în sensul că nu te bîziie clienții cu chestii diverse pentru că-s ocupați să sărbătorească Paștele, cel puțin o parte dintre ei) și ai timp de alte chestii? Oarecum, pentru au fost cîteva zile prea frumoase pentru a sta închis în casă.

Diferența dintre SGML HTML XML

Cîteva exemple interesante despre cum poți să structurezi util niște informații.

JEmbedall: ce este nou la versiunea 1.3

Scriptul a fost modificat pentru a include actualizările făcute la elementele integrate în site (de exemplu Facebook a făcut cîteva asemenea schimbări). Căutarea utilizatorilor de Community Builder a fost modificată:

  • pînă acum profilurile utilizatorilor puteau fi accesate doar în aceeași fereastră folosind POST, dar acum vizitatorii au 3 opțiuni: aceeași fereastră, altă fereastră (alt tab) și o fereastră modală.
  • imaginea avatarului este încărcată într-o fereastră modală lightbox.

Dezvoltare extensii Joomla!

Joomla este unul dintre cele mai populare CMS (content management system) de la ora actuală, ceva ce poate fi îți oferă ”scheletul” unui site funcționabil ce poate personalizat și dezvoltat în orice direcție dorești. Cu condiția să ai la dispoziție componentele, modulele și plugin-urile necesare pentru asta. Colecția de extensii de pe JED (Joomla Extension Directory) conține cîteva mii de elemente, unele gratuite, altele pe bani. Dacă dorești o asemenea extensie pe care s-o folosești pentru site-urile tale sau pe care s-o pui la vînzare poți apela la mine - formularul de mai jos mă va ajuta să înțeleg mai multe despre ce ai nevoie și cum pot să te ajut să obții asta.

Vei obține produse de calitate pentru un preț bun. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Dezvoltare extensii Joomla!

Your name
Your email
(where you will get the form result)

Vreau o componenta Joomla


Quantity:
Poate fi o componenta, un modul sau un plugin care face ceva anume. Stii ce vrei? Ai doar o idee ori ai deja ceva functionabil si vrei sa actualizezi / sa dezvolti mai departe?

Descrierea componentei

Descrie-mi pe scurt ce vrei sa obtii, ce-ar trebui sa faca componenta / extensia / plugin-ul ala.

Cit de repede vreau sa fie gata


Quantity:

Cit sint dispus sa platesc

Treaba asta costa bani. Spune cit esti dispus sa platesti pentru extensia asta, in Euro.

Numarul meu de telefon

Numele si adresa de email sint obligatorii pentru trimiterea formularului, numarul de telefon este optional, dar ajuta la o comunicare mai buna.


Enter the text for submit    6176

Acest formular condițional a fost creat folosind JEmbedall, o componentă Joomla dezvoltată de mine.

Pagini web, aplicații și servicii

Paginile web sînt mai mult decît o prezentare a unei entități (afacere, club, asociație, etc), a unei persoane sau a unui proiect, au devenit o extensie a activității umane și adevărate canale de informații sau de plăcere. Gama de servicii pe care le ofer încep cu dezvoltarea de site-uri și aplicații web, continuă cu scriere și optimizare de cod și se termină cu optimizare pentru motoarele de căutare.

Realizez pagini web de cîțiva ani și dezvolt software de mai mult timp decît aplicațiile pentru internet, ofer consultață pe marginea acestor activități, iar formularul de mai jos mă va ajuta să înțeleg mai multe despre ce ai nevoie și cum pot să te ajut să obții asta. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Pagini web, software si servicii

Your name
Your email
(where you will get the form result)

Vreau o pagina web

Vreau o pagina web

Quantity:

Ce CMS prefer


Quantity:
CMS = content managment system, este ”scheletul” care-ti ofera ceva functionabil, ce poate fi dezvoltat mai departe. Acum n-are importanta daca ai mai lucrat sau nu cu asa ceva, important este ce vrei sa folosesti mai departe.

Stiu ce vreau de la aplicatia web


Quantity:
Daca stii exact ce vrei e bine, o sa fie mult mai simplu. Dar daca nu esti inca sigur pot sa te ajut sa te decizi. O sa te coste un pic mai mult, in functie de cit timp e nevoie pentru a ne lamuri asa cum trebuie.

Descrierea paginii web

Spune-mi in cuvintele tale ce vrei sa faca pagina aia web, ce vrei sa pui pe ea, cum vrei sa o dezvolti, etc. Poti sa introduci doar ideile de baza (recomandat) sau poti oferi niste detalii, dar nu te lungi prea mult.

Cit de repede vreau sa fie gata


Quantity:

Cit sint dispus sa platesc

Toata treaba asta necesita timp si resurse, costa bani. Spune-mi cit esti dispus sa platesti pentru un produs si un serviciu de calitate - in Euro.

Numarul meu de telefon

Numele si adrea de mail sint obligatorii pentru acest formular, numarul de telefon e doar optional. Dar e frumos sa-l introduci daca sa discutam mai rapid.


Enter the text for submit    917

Componenta și plugin JEmbedAll - Joomla Embed All

 Este o componentă a cărei elemente au fost dezvoltate și întreținute de-a lungul cîtorva ani, dar au fost reunite sub această formă de-abia în primele luni ale anului 2015. Nu poate integra spiritul Zen în site-ul tău Joomla, dar e deja la jumătatea drumului în direcția respectivă: JEmbedAll reprezintă o componentă și un plugin Joomla, o unealtă eficientă prin care poți să integrezi înregistrări video (de pe YouTube, Google, Vimeo, Metacafe, Veoh, Dailymotion și altele), documente, imagini și formulare Google folosite pentru chestionare. Poți să integrezi imagini și video de pe Facebook, pagini Facebook, documente de pe Prezi și Scribd. Permite integrarea pe site a formularelor condiționale și a protocolului Open Graph. Află ce este nou la versiunea 1.3.

Cum sa-ti ajuti concurenta sa aiba un site mai bun

Titlul poate părea ilogic, dar dacă-l parcurgeți o să descoperiți că are logica lui. Dar haideți să încep cu începutul: internetul e prin de roboți (sau boți, sau crawler-e, sau spider-e - spuneți-le cum vreți) folosiți pentru indexarea site-urilor, pentru a le umple de spam (mesaje și comentarii nesolicitate), pentru a copia conținutul, etc., etc. în perioada asta cam oricine știe puțin p

Woocommerce si magazin online folosind Wordpress

Unul dintre lucrurile pe care le-am avut de făcut săptămăna asta a fost configurare unui magazin virtual folosind Wordpress ca și CMS. Chiar dacă pe piață există soluții dedicate pentru așa ceva, mult mai performente decît Wordpress-ul, chiar dacă CMS-ul este folosit special pentru jur

Lansarea Joomla 2.5.6 si Community Builder 1.8.1

Acum cîteva zile a fost lansată versiunea Joomla 2.5.6 după ce au fost corectate cîteva erori din platformă, componente, limbi și panoul de administrare.

Optimizare SEO România

Nu este prima oară cînd abordez optimizarea seo pentru paginile web. Ca dezvoltator de pagini web (adică web developer - dacă ar fi să folosesc englezismul la modă) trebuie să iau în considerare acest lucru încă de la începutul procesului de dezvoltare a website-ului. Așa ar fi și normal, dar nu toate site-urile romănești sînt construite ca să fie ușor de parcus și de indexat de către Google, Yahoo și Bing... foarte multe sînt fie vechi, fie realizate de amatori și conțin foarte puține elemente de optimizare pentru motoarele de căutare sau chiar nici unul. Mai rău: unele conțin flash la greu (cîte un fișier mare sau chiar imens care arată frumos și sclipitor după ce aștepți cîteva "ore" ca să se încarce în întregime), iar asta înseamnă indexare (aproximativ) 0: motoarele nu pot accesa conținutul fișierului ca să citească conținutul, iar asta e o pierdere importantă.

SEO si importanta sitemap-urilor

Există două tipuri de sitemap-uri care sînt folosite acum în web design și seo: XML sitemap și HTML sitemap (care apare pe pagină). Au o structură diferită și nu au chiar aceleași ținte, dar au același scop: de a asigura cel mai bun acces la site și la toate paginile (articolele) de pe site.

Sitemap-urile sînt foarte importantedacă site-ul are conținut dinamic, dacă are pagini cu mult flash, meniuri DHTML de tip drop-down, meniuri css sau ajax, dacă este nou sau dacă nu are multe locații și are pagini care nu sînt prea vizibile sau chiar deloc vizibile (de exemplu arhivele și site-urile încă în lucru). Fișierele flash sînt fișiere compilate și încă nu sînt citite de către motoarele de căutare, fișierele apelate prin ajax și meniurile de tip drop-down sînt încă invizibile pentru că programele de tip spider nu urmăresc locațiile javascript.

SEO: ce trebuie sa faci cind schimbi structura URL a site-ului tau

Schimbare structurii URL-urilor de pe site-ul tău nu este recomandată, dar uneori este necesară. Motivele pot varia, dar din cînd în cînd astfel de lucruri se întîmplă. Cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești atunci cînd ai de-a face cu așa ceva: fă-o cît mai rar posibil, iar dacă este posibil nu o fă niciodată. Motoarelor de căutare nu le prea plac astfel de schimbări (site-ul trebuie reindexat de la început, ar putea apărea conținut duplicat, rangul site-ului poate scădea), mai ales cînd schimbarea este făcută des, iar redirecționările - backlink-urile - țintite spre un anume articol sau pagină se pot pierde. Dacă site-ul tău este deja mare (de exemplu: un jurnal-blog sau un site pentru un ziar) poate trece ceva timp pentru a-și reveni complet.

SEO, continutul unui site si importanta gramaticii

Poate că nu v-ați gîndit niciodată cît de importante sînt cunoștințele despre gramatică cînd v-ați scris conținutul pentru site, dar aceste cunoștințe sînt mult prea importante pentru a fi ignorate. Cunosc cîteva specimene de indivizi care scriu o mulțime de articole pline de greșeli pe paginile lor, iar unul dintre ei are și ceva pretenții de politician... și le-am spus de fiecare dată cînd am avut ocazia să-și corecteze modul în care scriu, mai ales erorile gramaticale.

Sînt cîteva puncte de vedere care trebuie luate în considerare în momentul în care începeți să scrieți articole pentru site (voi înșivă sau cel angajat pentru a face acest lucru):

De ce este important continutul

Poate vi se pare ciudat sau interesant ce am vă spun acum, dar multe dintre paginile de prezentare ale firmelor (cel puțin cele romănești) sînt foarte sărace în conținut. Au o listă cu produse și servicii, ceva formular de contact și informații despre companie și cam atît. O spun din proprie experiență (cîteva dintre paginile web pe care le-am făcut și pe care le-am accesat de-a lungul timpului nu s-au schimbat prea mult în ultimele luni sau ultimii ani - s-au schimbat unele informații și produse/servicii dar din punctul de vedere al motoarelor de căutare sînt pe nicăieri), dar și din ceea ce am observat pe alte pagini. Din ce-am putut observa, pe la noi cele mai consistente pagini sînt cele de știri, "blogurile" și paginile de anunțuri gratuite/directoarele web.

Artisteer, Joomla si erorile

Unul dintre lucrurile pe care le-am avut de făcut în ultimele zile a fost realizarea unei pagini web avînd joomla ca suport pentru administrarea informațiilor. Practic am primit un fișier Photoshop cu imaginea dorită pentru site, a trebuit tăiată în bucăți mai mici (antet, butoane, etc) și apoi transformată într-un șablon pentru joomla. Artisteer mi s-a părut o unealtă potrivită pentru așa ceva, mai ales că îl folosisem pentru cîteva jurnale de wordpress.. L-am folosit și de data această, iar astă s-a dovedit a fi o eroare (cel puțin în cazul ăsta). Ştiam că Artisteer are anumite limitări, nu poți pune butoanele și componenetele așa cum îți dorești, bănuiam că are și unele erori și am avut prilejul să dau peste una dintre ele.

Wordpress: afisarea datei in limba romana

Utilizatorii de wordpress pot găsi aici un plug-in realizat de mine care traduce data calendaristică în limba romănă.

Script-ul afișează data calendaristică de la articole și de la comentarii în limba romănă, traduce de asemenea lunile de la arhivă și afișează inițialele corecte (corespunzătoare fiecărei zile a săptămînii) la calendar.

 

De ce TREBUIE sa platesti un web developer

Din cîte am înțeles UtilityBidder este un site de comparație a prețurilor din Marea Britanie și nu l-au plătit pe cel (sau cea) care se ocupa de pagina lor... iar respectivul (respectiva) a s

Cum sa faci o harta la o imagine

Zilele acestea am avut nevoie să fac o hartă pentru o imagine la una dintre pe paginile web pe care le fac. Adică a fost nevoie de eticheta map (puteți afla mai multe informații despre ce face și cum se folosește aici și

HTM5 si fisierele audio

O prezentare a etichetel (tag)

Filmulețul a fost înregistrat la Mozilla summit 2010 și merită urmărit. \"\"

Dezvoltatorii de pagini web si clientii lor

M-am apucat de realizarea de pagini de cîțiva ani buni, de prin 2004, de cînd am început să lucrez cu php-ul și bazele de date. De prin 2007, spre final, am început să mă ocup mult mai serios cu chestia asta cu clienți, colaboratori și așa mai departe. Am avut și chestii bune și rele, am întîlnit destule chestii cît să povestesc vreme de ore bune (și poate că înt

Subcategorii

Web design - Css

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.