Proteze pentru copii realizate cu imprimante 3D

Protezele destinate copiilor sînt printre cele mai problematice dispozitive pentru că trebuie să se potrivească fiecăruia în parte, iar membrele pe care sînt atașate cresc, iar dispozitivul devine prea mic după o perioadă de timp. Atașarea unui motor și a unor circuite electronice de control fiecărui membru bionic poate face totul foarte costisitor.

însă există cel puțin o soluție pentru rezolvarea acestor probleme, una destul de eficientă și mult mai ieftină, sub 100 de dolari americani: realizarea unor proteze cu ajutorul imprimantelor 3D (mai multe informații găsești aici). Ele pot prelua funcțiile degetelor, mîinii și a încheieturii și nu au motor, senzori, baterii și circuite electronic - sînt doar niște pîrghii utile destinate copiilor care suferă de diverse afecțiuni (sau născut fără degete sau și le-au pierdut în urma unor accidente).

Ele sînt împărțite gratuit printr-o mișcare de voluntariat (mai multe informații găsești aici) și au un efect extraordinar asupra vieților în cauză.