Destinația: energie fără poluare

Modul în care tehnologia se schimbă în jurul nostru variază de la o zonă la alta a lumii dar se poate spune cu siguranță că lucrurile se mișcă într-o direcție bună.

Automobilele electrice au ajuns să fie tot mai folosite în ultimii ani, ceea ce e bine pentru că reduce poluare, însă energia folosită de ele nu este în întregime nepoluată. Producția ei depinde încă în mare măsură de carburanții fosili (precum cărbunele) chiar dacă energia nucleară (potențial periculoasă datorită deșeurilor radioactive), cea hidro, solară și produsă cu ajutorul vîntului cîștigă teren.

Transmiterea energiei electrice de la producător la utilizator prezintă alte probleme. Prima o reprezintă pierderile de electricitate (care se transformă de obicei în căldură pe motiv de conductivitate) atunci cînd e transmisă pe diranțe lungi.

Un sistem distribuit (de genul panourilor solare pe acoperișurile fiecărei clădiri dintr-un cartier sau oraș sau a pilelor electrice după ce vor deveni eficiente) ar rezolva cel puțin o parte din problemele de acum și ar reduce considerabil poluarea.