Piele și cărămizi din ciuperci

Pentru unii ciupercile sînt doar un fel de mîncare (unele le mănînci doar o singură dată), dar alții spun că au început să le transforme într-un înlocuitor bun al pielii și cărămizilor. Îs un pic cam sceptic cînd vine vorba de asta, chestia va trebui studiată pînă mă conving, dar îmi place ideea.

Unii spun că în cîțiva ani va veni o criză a nisipului pe motiv că oamenii construiesc atît de multe betoane încît nu va rămîne nisip nici măcar pe plaje. Produsele petroliere n-o vor mai duce nici ele mult timp, mai devreme sau mai tîrziu pungile de petrol din subsolul planetei, vor fi golite. Iar iubitorii de animale vor face ce fac și acum: vor protesta de zor împotriva exploatării altor creaturi pentru carnea, pielea și blana lor.

Ce ne va rămîne de făcut în următoarele cîteva decenii? Dacă ciupercile se vor dovedi un material bun pentru produse similare pielii și cărămizile clădirilor de ce nu le-am folosi la greu? Mai ales că le putem produce aproape la fața locului, în numai cîteva săptămîni.