Testînd serviciile roboților pe sateliți

Robotul cu 6 picioare și cu dimensiuni de 3x5 metri mimită mișcările sateliților în spațiu, iar NASA îl folosește să conducă teste proces ale operațiilor satelitului robotic.

Deasupra hexapodului (robotul cu 6 picioare) este un model parțial al unui satelit. Modelul avansat de braț robotic este montat pe un panou aproape de aceasta și reprezintă o rampă de încărcare a obiectelor duse pe orbită.

Acești roboți realizează împreună un dans foarte bine coordonat. Manevrele complexe n-au fost niciodată încercate în spațiul cosmic, cel puțin nu pînă acum, nu cu un satelit care nu a fost realizat special pentru a fi abordat. Demonstrația și testele din laborator vor ajuta inginerii de la NASA să perfecțioenze tehnologiile pentru întîlnirile autonome (fără intervenția umană) de pe orbita planetei.

NASA încearcă să realizeze combinația de tehnologii necesare pentru reîncărcarea cu carburant cu ajutorul roboților a sateliților care nu au fost construiți în acest sens. Aceleași tehnologii dezvoltate de proiectul Restore-L vor avansa reparațiile, îmbunătățire și asambalarea dispozitivelor direct pe orbită.