Utilizarea Inteligențelor Artificiale ca unelte

Inteligențele Artificiale (IA) au modificat deja piața forței de muncă și vor continua să-și înlocuiască corespondenții umani în tot mai multe domenii de activitate pe motiv de eficiență crescută. Și nici nu cer pauze de țigară sau de cafea.

Apariția și dezvoltarea IA-urilor este considerată a fi o nouă revoluție industrială care va schimba fundamental civilizația umană (poate chiar mai mult decît revoluțiile anterioare) punînd pe liber (adică lăsînd fără loc de muncă) afectînd și sistemul colectării taxelor. Adică s-ar putea să rămîi fără slujbă (mai ales dacă faci multe sarcini repetitive, dar nici măcar munca creatoare nu e în întregime ferită de pericole), iar statul va strînge ceva mai puține taxe, poate insuficiente pentru a-ți plăti asigurările sociale.

Unii spun că pentru a evita asemenea efecte secundare ar trebui să folosești Inteligențele Artificiale ca niște unelte (așa cum folosești căutarea pe Google sau tastele virtuale ale smartphone-ului) pentru a-ți eficientiza activitatea sau pentru a-ți pregăti / antrena angajații. Paul Daughert, Chief Technology Officer pentru o companie de consultanță, spune cîte ceva despre chestiile astea. Dacă reușești să folosești informațiile eficient ar fi de-a dreptul excelent.