Un asistent Google pentru Liviu Dragnea

Cică în cursul zilei de ieri, cînd își pierdea timpul prin sala de judecată jucîndu-se cu telefonul mobil și-și asculta avocatul susțindu-și pledoaria, Liviu Dragnea s-ar fi speriat de faptul că telefonul inteligent a început să asculte ce se spunea în jur.

Probabil în ultimele 24 de ore chestia asta a făcut înconjurul lumii și nu reprezintă o noutate pentru tine. Dacă faci parte dintre persoanele atehnice (adică de-abia te descurcai cu un telefon mobil cu butoane acum un deceniu-jumate și ești complet depășit de tehnologia actuală) s-ar putea să crezi că cineva (SRI, CIA, KGB, Moș Crăciun, zîna Măseluță) îl spionează pe Liviu Dragnea și nu te-ar condamna nimeni că ai căzut în capcană. La cît de repede evoluează tehnologia actuală se întîmplă să o muște și oamenii cu mai multă inteligență și mai multe cunoștințe decît tine (nu chiar atît de des și nici chiar atît de ușor, dar se întîmplă).

Dar dacă ai măcar o brumă de cunoștințe despre telefoanele mobile, programare și inteligențe artificiale s-ar putea să rîzi chiar și acum de declarația lui Liviu. Poate-i faci cadou măcar o prezentare a asistentului Google aducîndu-i aminte că produsele companiei respective au trecut testul Turing (cel puțin așa se spune). Lui și gigeilor atehnici din paragrafului anterior.