Tehnologie

Imagistică cu raze X, tridimensională și colorată

Dacă pînă acum detectarea formelor fracturilor necesita antrenarea unei persoane pentru a înțelege cît mai bine imaginile imprimate pe celuloid, în viitorul situația se va schimba considerabil: o companie din Noua Zeelandă a generat primele imagini tridimensionale color folosind razele X prin folosirea unui dispozitiv medical avansat.

Bicicleta fără lanț produsă de CeramicSpeed

CeramicSpeed, producătorul de elemente componente pentru biciclete, a dezvoltat prototipul unei biciclete fără lanț: au folosit o osie motoare din carbon cu pini pentru transmiterea mișcărilor pedalelor spre roată și schimbarea celor 13 viteze.

Turbină pentru încărcarea dispozitivelor mobile

Pare să fie o chestie eficientă pentru încărcarea telefonului mobil folosindu-se de curenții de apă sau aer. A încercat-o cineva pînă acum?

Testînd serviciile roboților pe sateliți

Robotul cu 6 picioare și cu dimensiuni de 3x5 metri mimită mișcările sateliților în spațiu, iar NASA îl folosește să conducă teste proces ale operațiilor satelitului robotic.

Airbag pentru telefoanele inteligente

Dacă nu ai auzit deja de chestia asta (în ultimele zile a devenit virală, nimic surprinzător) fă bine și aruncă o privire la ceva ce-ar putea să te intereseze.

Viitorul protezelor va redefini (parțial) umanitatea

De foarte multe ori oamenii înțeleg prin termenul de umanitate acele grupuri de persoane care sînt ca ei. Adică arată ca ei, se comportă ca ei, gîndesc și cred (sau nu) în divinitate ca ei. Nu este (tocmai) ceva rău, dar poate avea efecte negative foarte neplăcute (sclavia negrilor și a țiganilor, discriminare, războaie religioase, etc).

Însă nu ăsta e subiectul ce mă interesează și nu vreau să intru în detalii (deși s-ar putea să o fac cîndva în viitor).

Senzori pentru rănile cronice

Rănile cronice sînt acele răni a căror vindecare întîrzie prea mult, din diverse motive, cel mai frecvent fiind diabetul, și sînt destul de dese - nu doar în SUA ci și în întreaga lume.

Meci de fotbal proiectat 3D pe masa din bucătărie

Dacă tot a început campionatul mondial de fotbal (și ești binevenit să nu comentezi despre el, așa cum nu o voi face nici eu), dacă te uiți la meciurile de acolo s-ar putea să te intereseze și chestia asta.

Brațul bionic care crește împreună cu tine

Sau, cu alte cuvinte, niște proteze a căror dimensiune se poate modifica pentru a corespunde noile dimensiuni ale corpului tău.

Roboți cu mușchi

Cercetătorii din Tokio, Japonia, au reușit să combine plasticul, metalul și țesuturi musculare vii pentru a produce niște degete robotice bio-hibride funcționale.

Zgîrîie-norii viitorului

Unii spun că prin 2050, adică peste numai trei decenii și un pic, două treimi dintre oameni vor trăi în orașe, printre betoane, oțel și sticlă.

Utilizarea Inteligențelor Artificiale ca unelte

Inteligențele Artificiale (IA) au modificat deja piața forței de muncă și vor continua să-și înlocuiască corespondenții umani în tot mai multe domenii de activitate pe motiv de eficiență crescută. Și nici nu cer pauze de țigară sau de cafea.

Scaun Ikea asamblat de un robot

Data viitoare cînd mai comanzi produde Ikea și ai probleme în montarea lor ar trebui să știi un lucru aproape esențial: inginerii de la Nanyang Technological University (NTU) din Singapore au construit un robot cu două brațe (plus o cameră video și niște senzori) capabil să asambleze un scaun folosind manual din dotare și un algoritm special creat pentru asta.

Broaște și țestoase eliberate în natură

Nu-s genul de broaște și țestoase pe care le întîlnești la o plimbare prin natură: au fost imprimate 3D pentru a studia obiceiurile și preferințele animalelor respective în sezonul împerecherii.

Un asistent Google pentru Liviu Dragnea

Cică în cursul zilei de ieri, cînd își pierdea timpul prin sala de judecată jucîndu-se cu telefonul mobil și-și asculta avocatul susțindu-și pledoaria, Liviu Dragnea s-ar fi speriat de faptul că telefonul inteligent a început să asculte ce se spunea în jur.

Cum ar arăta semnalele extratereștrilor?

Este o întrebare un pic cam retorică, dar și una existențială: șansele de a fi singuri în Univers sînt neglijabile (cu cît se adună mai multe informații despre sistemele solare din galaxie și planetele din cadrul lor, respectiv despre alte galaxii cu atît scade probabilitatea ca Terra să fie singura planetă cu viață mai mult sau mai puțin inteligentă), dar spațiul din jurul nostru e foarte mare. Mult prea mare pentru a fi cercetat într-o generație sau două.

Elicopterul marțian

Următoarea mașinuță care va fi trimisă de NASA pe Marte în 2020 va fi însoțită și de un elicopter pentru cartografierea mai rapidă a zonei din jur.

Misiune de cercetare a subsolului planetei Marte

Multă lume are cel puțin o idee despre subsolul și nucleul planetei Pămînt (reprezentări ale acestora, bazate pe teoriile oamenilor de știință din domeniu, sînt disponibile la o simplă căutare cu google sau youtube), dar informațiile despre subsolul și nucleul lui Marte sînt încă insuficiente pentru reprezentări similare.

Submarinul de pe Titan

Probabil că submarinul ăsta de pe Titan este unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte pe care le-a gîndit NASA în ultima perioadă.

Vulpea bionică zburătoare de la Festo

Nu e pasăre, nu e liliac, chiar dacă seamănă cu ele: e doar o dronă cu aripi care zboară într-un mod similar mamiferelor actuale (liliecii fiind cele mai cunoscute mamifere zburătoare).

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.