Curtea de Justiţie a Uniunii Europene recunoaște căsătoriile homosexuale

Iar chestia asta nu e ceva rău: fie că-ți place sau nu, homosexualii vor întemeia familii chiar dacă unele state nu le permit legalizarea relației prin căsătorie. Dar, măcar atît, de azi înainte statele europene (inclusiv România) vor recunoaște căsătoriile homoseualilor realizate în altă parte a lumii. Bine, bine, ciudații din coaliția pentru familie vor comenta și vor protesta la greu subiectul, dar asta e altă poveste - decizia se aplică indiferent de cît de mult le displace asta.

Mai în detaliu: Statele membre ale Uniunii Europene nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al Uniunii prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor, a stabilit marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în cauza privindu-i pe cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi pe partenerul său de acelaşi sex, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton, informează un comunicat al Curţii cu sediul la Luxemburg. Sursa digi24.ro.

PS dedicat celor care nu se pot abține să tragă concluzii aiurea: nu-s homosexual, dar nici n-am treabă cu ei: ce face fiecare în dormitor e treaba lui.