Celule stem împotriva cheliei

Se spune că vreo 50% și 25% dintre femei ajung să-și piardă la un moment dat (măcar o parte din) păr(ul) din diverse motive, precum vîrsta, condițiile de sănătate, diverse tratamente, etc. În multe cazuri părul își revine (odată rezolvate problemele de sănătate, iar tratamentul este finalizat), dar frecvent oamenii își pierd definitiv podoaba capilară. Ceea ce este pentru unii motive de adevărate complexe și mici probleme psihologice.

Partea bună este că peste cîțiva ani, dacă o să fii chel cu complexe o să ai de ales: te vei putea duce fie la medicul de familie să te trimită la tratamentul de refacere a părului sau te vei putea duce la psiholog pentru alt tip de tratament.

Pentru moment doar șoarecii fără păr au primit o podoabă capilară nouă, dar în cîțiva ani s-ar putea să fie suficient să le dai medicilor cîțiva folicuri de păr pentru a primi o podoabă capilară nouă în numai cîteva săptămîni (după ce foliculuii respectivi sînt cultivați și multiplicați cît să îți acopere întregul scalp).