Furtunile solare pot fi descrise destul de simplu suflînd niște ște baloane de săpun. Chiar dacă temperatura de la suprafața Soarelui e mult mai mare, iar forțele magnetice înlocuiesc aerul din bula de săpun, plasma se comportă suficient de similar încît comparația să rămînă în picioare.

Iar cercetătorii au reușit să recreeze o mini-furtună solară în laborator folosind o cantitate impresionantă de curent electric. Totul a fost surprins de o cameră video în condițiile în care procesul a durat doar o fracțiune de secundă.

Activitatea de la suprafața Soarelui se intensifică, iar riscul apariției unei furtuni solare ce se îndreaptă în direcția noastră crește (mai ales că ciclul solar durează cîțiva ani), iar fenomenul poate afecta comunicațiile globale, distruge sateliții de pe orbită sau chiar aparatura electronică de la sol.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Recrearea unei furtuni solare în laborator - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.