Pe vremuri ziua dura doar vreo 6 ore, dar în ultimul timp zilele s-au lungit sub influența mareelor și au ajuns la durata cunoscută deja.

Dar asta nu s-a întîmplat prea recent: se spune că rotația Pămîntului în jurul propriei axe se datorează coliziunii cu un alt corp ceresc, un impact care a arunct pe orbită suficientă materie pentru a forma satelitul cu chip de femeie pe care-l cunoaștem azi (pe vremea aia Selena nu avea atîtea cearcăne, le-a dobîndit între timp, în ultimele cîteva miliarde de ani) și a imprimat planetei o mișcare rapidă. Cu timpul apa s-a condensat, s-a adunat în mările și oceanele de la suprafață (dar nu numai), iar masa cumulată a apei a acționat în timpul mareelor influențînd picătură cu picătură mișcarea planetei de dedesubt.

Iar acțiunea continuă și acum: chiar dacă mișcarea de rotație a Terrei nu se va opri, într-un viitor îndepărtat zilele vor dura 25-26 de ore.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Ziua se lungește - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.