Una dintre cele mai importante probleme în predatul științei noilor generații este incapacitatea unora de a înțelege / vizualiza informațiile oferite. De exemplu, inerția (tendința unui corp de a-și păstra direcția și sensul mișcării) este contraintuitivă și este nevoie de mai multe exemple vizuale pentru ca cineva neinițiat să o înțeleagă. Dacă sînt arătate și toate forțele implicate în mișcare (inclusiv frecarea și gravitația), cu atît mai bine.

Reacțiile chimice trebuie predate în laborator pentru a vedea în timp real ce se întîmplă cînd amesteci substanțele pe care le ai pe masă în cîteva recipiente. Modul de acțiune a bacteriilor și virușilor e mai ușor de înțeles dacă e explicat vizual, la fel și efectele vaccinurilor asupra întregului sistem.

Din punctul de vedere al unui profesor, introducerea realității virtuale (RV) în sălile de clasă te poate ajuta să-i implici mai mult pe elevi și să-i ajuți să simtă / înțeleagă materia mai bine ca înainte. Jeremy Bailenson de la universitatea Stanford explică cum introducerea unor programe bine realizate de RV poate mări încrederea intelectuală a copiilor și le poate arăta studenților cît de capabili sînt de fapt în domeniul științei.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Știința predată cu ajutorul realității virtuale - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.