Temperaturile din Goelanda cresc de vreo 2-3 ori mai repede decît media globală, iar rezultatul este vizibil: insula pierde o cantitate imensă de gheață pe an - apa rezultată din acestea ar umple mai mult de 100 de milioane de bazine olimpice și ajută la creșterea nivelului mărilor și oceanelor de pe glob.

O echipă compusă din mai mult de 30 de persoane cu specializări diferite (specialiști în gheață, ingineri și piloți) și organizată de NASA supraveghează suprafața de gheață din Groenlanda și Antarctica. Cele 60-70 de zboruri pe an într-un avion P3 (construit în timpul războiului rece pentru a urmări submarinele rusești, el poate zbura lent și la altitudine mică) le permit măsurarea detaliată a apei înghețate și a modificărilor apărute de-a lungul timpului cu ajutorul aparaturii specializate de la bord. Rezultatul este o imagine tridimensională a întregii zone.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Avioane din perioada războiului rece folosite pentru măsurarea gheții - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.