Prin uman dex-ul înțelege ceva care ține de om sau de omenire, privitor la om sau la omenire, caracteristic omului sau omenirii; omenesc. Noi vom înțelege întotdeauna ceva de-al nostru, ce seamănă cu noi (iar unii vor exagera cu asta considerîndu-i pe unii ceva mai umani decît restul pe criterii de culoare a pielii sau a părului, pe criterii religioase sau de educație, etc).

Însă definiția asta se va schimba și se va extinde considerabil în următorul secol: unul dintre avantajele evoluției tehnologice este că oamenii vor începe să interacționeze mult mai mult cu dispozitivele electronice din jurul lor. Unele ființe umane deja sînt îmbunătățite cu ajutorul unor dispozitive atașate care îi ajută să se miște, să audă sau să vadă în culori, iar tendința e în creștere.

Pe de altă parte, nu cunoaștem încă viață în afara planetei Pămînt, chiar dacă o căutăm de cîțiva zeci de ani, atît în sistemul nostru solar cît și în afara lui. Nu știm cît de asemănătoare este viața extraterestră cu ceea ce cunoaștem, iar definiția umanității ar putea suferi niște influențe și sub impactul informațiilor despre ea.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Definiția umanității, pe cale de schimbare - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.