Foarte multă vreme, secole bune, lipitorile au fost considerate panaceu aproape universal, fiind folosite pentru ”vindecarea” sau măcar ameliorarea multor boli. După ce știința a luat avînd medicii au cam evitat să le folosească,căutînd medicamente și operații cu efectul dorit, însă lipitorile sînt încă folosite în anumite situații.

Modul în care lipitorile se hrănesc le face foarte utile în operațiile de reatașare a extremităților retezate. Aplicarea unei lipitori pe rană ajută la curgerea sîngelui în zone în care nu mai ajunge din cauza traumei și împiedică coagularea acestuia.

Foarte probabil, în momentele imediat următoare traumei e mult mai eficient să aplici niște gheață pe rană și pe membrul pierdut decît lipitorile, mai ales că gheața e mai la îndemînă pe drum spre spital.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Utilizarea lipitorilor în medicină - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.