Cu siguranță trebuie să fi auzit că, ocazional, arheologii găsesc scheletele unor oameni decedați acum cîteva sute sau mii de ani sau bucăți din schelete chiar mai vechi decît atît, dar care nu au supraviețuit intacte trecererii timpului.

Fiecare dintre aceste schelete oferă indicii despre persoana care l-a animat acum multă vreme pe motiv că ceea ce faci (adică ceea ce mănînci sau bei, conflictele în care intri, efortul fizic pe care-l faci) lasă amprente nu doar asupra codului genetic ci și asupra scheletului.

Ramura științei care se ocupă cu asta poartă numele de antropologie biologică, iar rezultatele ei reprezintă informații utile despre obiceiurile popoarelor din vechime și despre cum au evoluat ele (obiceiurile și popoarele) de-a lungul timpului. Animația realizată de TED-Ed pe baza unei lecții de Farnaz Khatibi îți arată cîteva detalii utile. Vezi ce schelet lași în urma ta - antropologii următoarelor milenii vor dori să știe obiceiurile acestei perioade.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Ce poți învăța din scheletele antice - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.