Cum ar putea arăta orele de sport în programa școlară 2016-2017

Io mă cam îndoiesc că se va introduce parkour-ul și alergarea liberă în programa școlilor din România în anul 2016-2017, dar ar fi o idee bună pentru a-i face pe tineri să facă mișcare prin oraș. Iar dacă reușesc să vîneze și niște pokemoni cu ocazia aia nu cred că se va supăra nimeni.

E un pic cam tîrziu pentru a face schimbări în programa școlară din anul care urmează, dar poate pînă la cea următoare cuiva îi va veni o idee bună de adaptare a orelor de sport de acum. Ar fi mult mai interesant decît amărîta de oră pe săptămînă de educație fizică care se face acum. Probabil doar vreo 1% (sau poate chiar mai puțin) dintre tineri ar deveni experți (de genul celor din imaginile alăturate), însă elemente de bază ar trebui predate tuturor. Adică cum să ocolești obstacolele de la sol, cum să sari gardul, cum să cazi după aceea în siguranță, fără să-ți rupi membrele sau încheieturile, etc.

Știu, știu, unii s-ar putea să comenteze că îi învață pe copii să chiulească de la ore fără ca profesorii să poată face cam nimic, dar riscul este neglijabil.