Confruntarea civilizațiilor la jocurile olimpice

Băi, jucătoarele de volei sînt fete frumoase. Ar trebui să fie, mai ales după ce seriile lungi de antrenamente le-au dezvoltat armonios corpul și le-au făcut pe fete să fie foarte atractive. Păcat că nu întotdeauna poți să admiri asta, și din cele mai stupide motive (atunci cînd religia și tradiția merg mînă în mînă de cele mai multe ori rezultatul nu are cum să fie prea frumos).

Jucătoarele germane și cele egiptene s-au înfruntat pe tereneul de volei la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro, ediția 2016, iar contrastul dintre uniformele lor este... hai să-i spunem ”de-a dreptul interesant” (în lipsa unui cuvînt mai bun, pentru moment).

Vă las pe voi să ghiciți care dintre jucătoare sînt Nada Meawad și Doaa Elghobashy (egiptenele) și care sînt Laura Ludwig și Kira Walkenhorst (germancele). Hai, totuși, să vă dau un pont: două dintre ele poartă inclusiv hijab pe cap în timpul meciului, pantaloni și haine cu mîneci în locul perechilor de bikini din două bucăți obișnuiți în acest sport.

Federația internațională de volei obișnuia să aibă standarde cînd vine vorba de dimensiunea uniformelor, dar ele au încetat să fie atît de stricte cu ocazia jocurilor olimpice din Londra, 2012, iar acum se poartă cam ce se dorește. Din păcate.