Sport

Cursa bicicletelor grăsane

Nu știu încă cum e să mergi cu o bicicletă cu roți groase (fat bike, cum i se mai spune) pe zăpadă, dar voi afla cu prima ocazie.

Parkour și alergare liberă 2019

La ce vreme frumoasă e afară aproape te-ai putea gîndi să ieși un pic să faci puțină mișcare.

Biciclist versus căprior

Mersul pe bicicletă implică niște riscuri, mai ales cînd merg prin pădure și-ți pot ieși în cale animale sălbatice (dar nu numai).

Cu bicicleta la aproape 300 de km/oră

Duminică scriam despre recordul mersului pe bicicletă într-o oră în condiții ideale: este greu să depășești 60 de km pe oră. Totuși, cineva a reușit să ajungă la aproape 300 de km pe oră (184 mile / oră, adică 294 km pe oră) într-un deșert de sare.

Recordul mersului pe bicicletă într-o oră

Unul dintre recordurile mersului pe bicicletă este mersul pe o pistă specială pentru o oră. Viteza maximă atinsă de bărbați este 54,526 km / oră, cea atinsă de femei este 48,007 km / oră, iar unii consideră că atingerea vitezei de 60 km / oră este (aproape) imposibil.

Zborul cu deltaplanul e periculos

... mai ales atunci cînd nu te asiguri și uiți să-ți legi echipamentul de protecție.

Efectele exercițiilor fizice asupra creierului

Sport (exercițiile fizice intense) are efecte deosebite asupra întregului organism, iar asta se vede nu doar în silueta de invidiat sau tonusul muscular deosebit. Se vede și în viteza reacțiilor (dar asta depinde și de tipul de antrenament pe care-l faci de obicei), în atitudinea de fiecare zi, în memoria bună și chimia modificată (îmbunătățită) a creierului.

Simona Halep are dreptate

Nu pot spune că mă interesează tenisul, aș cam face orice altceva (mai ales antrenamentele de kendo și ieșitul cu bicicleta prin oraș și prin jurul lui) decît să stau locului și să mă uit la două persoane cum dau cu paleta în minge cîteva ore.

Întinderile înainte de antrenament

Parte a încălzirii pe care sportivii o fac înaintea antrenamentului, întinderile membrelor într-o direcție sau alta pentru a întinde mușchii și ligamentele și a oferi o mobilitate (flexiblitate) cît mai bună.

Antrenamentul unei patinatoare olimpice

Dacă vreodată vei apuca să testezi aparatele de antrenament ale patinatorilor nu ezita să o faci: sînt realizate special pentru patinajul artistic, iar combinația de stiluri de antrenament îi ajută să-și dezvolte centrul gravității.

Cel mai periculos sport

Între noi fie vorba, cel mai periculos sport din lume e statul pe canapea și comentatul despre politică, fotbal și oricare altă chestie care-ți trece prin cap: sedentarismul nu te rănește și nici nu te schilodește pe viață, dar ți-o scurtează considerabil. Iar scrisul de prostii pe Facebook (sau oricare alte rețele sociale).

Antrenamentul abdominalilor

Dacă nu ajungi la antrenamentul obișnuit, la schi sau, măcar, la bazin (apa termală face bine la sănătate, mai ales iarna), poate reușești să-ți antrenezi măcar mușchii abdominali și mușchii picioarelor. Acasă.

Minge aproape indestructibilă

Dacă aș fi avut așa ceva cînd eram copil poate m-ar fi interesat ceva mai mult fotbalul. Bine, bine, nu m-ar fi interesat atît de mult ca și kendo, dar suficient de mult încît să mai bat mingea din cînd în cînd sau să mă uit cum niște gigei aleargă după bășică la televizor.

Cum să te refaci după un antrenament serios

Ocazional s-ar putea să te simți suficient de obosit după un antrenament încît să îți treacă prin cap că ai putea cere ajutor (din partea prietenilor și a medicilor de la SMURD) să ajungi acasă în loc să te tîrăști pînă acolo. Și nu de puține ori după aceea s-ar putea ca durerea din mușchi (fie că-i din cauza febrei musculare sau a rupturilor țesuturilor) să te țină treaz(ă) în următoarele zile și nopți.

Nu e nici o rușine în senzația asta: e absolut normal să încerci să-ți depășești limitele (ba chiar e recomandat să o faci de fiecare dată cînd ai ocazia).

Mersul pe bicicletă te schimbă

Unii oameni, iar Tony Desnick e doar un exemplu, spun că mersul pe bicicletă te schimbă în bine. Pe tine și comunitatea din jurul tău.

Condiție fizică și echilibru

Dacă chiar vrei să-ți schimbi un pic obiceiurile zilnice și nu ești genul de persoană care să reziste unui antrenament serios de kendo poți să începi cu ceva mai ușor.

Antrenamente cu tobe

Nu credeam că menținerea unui anume ritm la tobe poate fi atît de obositor! Sau că se poate face de mai multe persoane simultan...

Un pic despre mecanismele alergării

Alergarea distanței maratonului (42,195 kilometri) sub două ore este un vis frumos pentru cei mai mulți dintre noi, dar nu este chiar imposibil pentru alergătorii profesioniști. În momentul de față recordul este două ore și aproape 3 minute, dar o inițiativă internațională de cercetare cu specialiști din mai multe domenii și atleți de elită și-au combinat acțiunile pentru a-l doborî.

Cu bicicleta pe zăpadă

Am văzut (și admirat) bicicletele astea în ultimul an, dar e prima oară cînd le văd folosite pe zăpadă. Și-mi place ideea!

Alergare pe bandă versus aer liber

Fiecare are avantajele și dezavantajele ei. Personal prefer alergarea în aer liber pentru că se schimbă un pic peisajul în jurul meu. Mă plictisesc la greu în timp ce alerg pe bandă, iar totul rămîne exact la fel, și după un timp nu mai sînt la fel de motivat. Dar cum nu întotdeauna reușesc să ajung (sau să ajung la timp - zona nu este luminată noaptea) pe pista de atletism din pădurea din jurul Băilor Felix, trebuie să consum cumva excesul de energie din zilele în care nu am antrenament.

Subcategorii

Sport - Campanii

Sport - Fotbal

Sport - Gimnastica

Sport - Box

Jocurile Olimpice 2012

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.