Sport

Zborul cu deltaplanul e periculos

... mai ales atunci cînd nu te asiguri și uiți să-ți legi echipamentul de protecție.

Efectele exercițiilor fizice asupra creierului

Sport (exercițiile fizice intense) are efecte deosebite asupra întregului organism, iar asta se vede nu doar în silueta de invidiat sau tonusul muscular deosebit. Se vede și în viteza reacțiilor (dar asta depinde și de tipul de antrenament pe care-l faci de obicei), în atitudinea de fiecare zi, în memoria bună și chimia modificată (îmbunătățită) a creierului.

Simona Halep are dreptate

Nu pot spune că mă interesează tenisul, aș cam face orice altceva (mai ales antrenamentele de kendo și ieșitul cu bicicleta prin oraș și prin jurul lui) decît să stau locului și să mă uit la două persoane cum dau cu paleta în minge cîteva ore.

Întinderile înainte de antrenament

Parte a încălzirii pe care sportivii o fac înaintea antrenamentului, întinderile membrelor într-o direcție sau alta pentru a întinde mușchii și ligamentele și a oferi o mobilitate (flexiblitate) cît mai bună.

Antrenamentul unei patinatoare olimpice

Dacă vreodată vei apuca să testezi aparatele de antrenament ale patinatorilor nu ezita să o faci: sînt realizate special pentru patinajul artistic, iar combinația de stiluri de antrenament îi ajută să-și dezvolte centrul gravității.

Cel mai periculos sport

Între noi fie vorba, cel mai periculos sport din lume e statul pe canapea și comentatul despre politică, fotbal și oricare altă chestie care-ți trece prin cap: sedentarismul nu te rănește și nici nu te schilodește pe viață, dar ți-o scurtează considerabil. Iar scrisul de prostii pe Facebook (sau oricare alte rețele sociale).

Antrenamentul abdominalilor

Dacă nu ajungi la antrenamentul obișnuit, la schi sau, măcar, la bazin (apa termală face bine la sănătate, mai ales iarna), poate reușești să-ți antrenezi măcar mușchii abdominali și mușchii picioarelor. Acasă.

Minge aproape indestructibilă

Dacă aș fi avut așa ceva cînd eram copil poate m-ar fi interesat ceva mai mult fotbalul. Bine, bine, nu m-ar fi interesat atît de mult ca și kendo, dar suficient de mult încît să mai bat mingea din cînd în cînd sau să mă uit cum niște gigei aleargă după bășică la televizor.

Cum să te refaci după un antrenament serios

Ocazional s-ar putea să te simți suficient de obosit după un antrenament încît să îți treacă prin cap că ai putea cere ajutor (din partea prietenilor și a medicilor de la SMURD) să ajungi acasă în loc să te tîrăști pînă acolo. Și nu de puține ori după aceea s-ar putea ca durerea din mușchi (fie că-i din cauza febrei musculare sau a rupturilor țesuturilor) să te țină treaz(ă) în următoarele zile și nopți.

Nu e nici o rușine în senzația asta: e absolut normal să încerci să-ți depășești limitele (ba chiar e recomandat să o faci de fiecare dată cînd ai ocazia).

Mersul pe bicicletă te schimbă

Unii oameni, iar Tony Desnick e doar un exemplu, spun că mersul pe bicicletă te schimbă în bine. Pe tine și comunitatea din jurul tău.

Condiție fizică și echilibru

Dacă chiar vrei să-ți schimbi un pic obiceiurile zilnice și nu ești genul de persoană care să reziste unui antrenament serios de kendo poți să începi cu ceva mai ușor.

Antrenamente cu tobe

Nu credeam că menținerea unui anume ritm la tobe poate fi atît de obositor! Sau că se poate face de mai multe persoane simultan...

Un pic despre mecanismele alergării

Alergarea distanței maratonului (42,195 kilometri) sub două ore este un vis frumos pentru cei mai mulți dintre noi, dar nu este chiar imposibil pentru alergătorii profesioniști. În momentul de față recordul este două ore și aproape 3 minute, dar o inițiativă internațională de cercetare cu specialiști din mai multe domenii și atleți de elită și-au combinat acțiunile pentru a-l doborî.

Cu bicicleta pe zăpadă

Am văzut (și admirat) bicicletele astea în ultimul an, dar e prima oară cînd le văd folosite pe zăpadă. Și-mi place ideea!

Alergare pe bandă versus aer liber

Fiecare are avantajele și dezavantajele ei. Personal prefer alergarea în aer liber pentru că se schimbă un pic peisajul în jurul meu. Mă plictisesc la greu în timp ce alerg pe bandă, iar totul rămîne exact la fel, și după un timp nu mai sînt la fel de motivat. Dar cum nu întotdeauna reușesc să ajung (sau să ajung la timp - zona nu este luminată noaptea) pe pista de atletism din pădurea din jurul Băilor Felix, trebuie să consum cumva excesul de energie din zilele în care nu am antrenament.

Chinezii au talent

N-am idee dacă în China există sau nu o emisiune de genul ăla (dar la cîți sînt nu m-ar mira să fie mai multe), dar nu m-ar mira deloc să-l caute pe gigelul ăsta: chinezii chiar au talent. Iar dacă un fost dependent de jocurile online poate face așa (adică exerciții pe un șantier de construcții, pe și printre stîlpii schelei) ceva înseamnă că poți face și tu. Poate nu chiar aceleași tipuri de exerciții, dar sport. Doar să scoți nasul dintre imaginile de pe Facebook și să te apuci să faci mișcare (iar asta e partea cea mai dificilă).

Doborîrea recordurilor mondiale

Cînd e vorba de sport nu prea a mai rămas loc de doborîrea recordurilor mondiale: cu cît mai vechi este sportul, cu atît aceste recorduri se doboară mai greu. Iar motivul este cît se poate de simplu: organismul uman este programat să funcționeze între anumite limite. Însă astea pot fi schimbate.

Tipul de antrenament ales, alimentația, unele elemente ajutătoare (cum ar fi costumul de înot, steroizii și alte substanțe interzise) pot ajuta la îmbunătățirea performanțelor fizice, dar și ele au limitele lor. Cel puțin pentru moment.

Cum ar putea arăta orele de sport în programa școlară 2016-2017

Io mă cam îndoiesc că se va introduce parkour-ul și alergarea liberă în programa școlilor din România în anul 2016-2017, dar ar fi o idee bună pentru a-i face pe tineri să facă mișcare prin oraș. Iar dacă reușesc să vîneze și niște pokemoni cu ocazia aia nu cred că se va supăra nimeni.

Arte marțiale pentru veterani

În cazul de față Kali nu se referă la una dintre soțiile zeului Shiva, zeitatea duală din mitologia hindusă, divinitate a morții și întunericului, a timpului, uneori și a fecundității sau a distrugerii. Artele marțiale filipineze se referă la metode de luptă adoptate de indieni și îmbunătățite în perioada modernă în Filipine, ceva ce încorporează elemente din mai multe arte marțiale - cele mai populare sînt Arnis, Eskrima și Kali.

Meteori umani în onoarea Perseidelor

Acum cîteva zile niște băieți curajoși, adică Joakim Sommer, Armando del Rey, Marco Waltenspiel și Georg Lettner, au sărit din avion purtînd costume-aripă la care au atașat LED-uri. Evenimentul a avut loc deasupra La Palma în insulele Canare în timpul activității maxime a ploii de meteori Perseide, iar viteza pe care au atins-o în coborîrea lor este de 170 km pe oră.

Subcategorii

Sport - Campanii

Sport - Fotbal

Sport - Gimnastica

Sport - Box

Jocurile Olimpice 2012

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.