BH 11 XAX

Că sînt nemulțumit de modul în care conduc unii tembeli pe drumurile noastre nu este o chestie deloc nouă... dar numai în seara asta m-am gîndit să deschid o categorie separată pentru ei și pentru tîmpeniile pe care le fac în trafic. Am mai scris despre asemenea cazuri pînă acum, dar numai ocazional... mă gîndesc să încep să-i "vînez" (adică să nu îi mai cruț și să scriu aici despre tot ce observ). Nu știu în ce măsură vor ajunge să plătească din punct de vedere al legii pentru ilegalitățile lor sau moral (cu o bătăiță bună, de exemplu) pentru necazurile pe care le crează altora, dar pot cel puțin să fac public ce observ ca să le atrag atenția și altora despre aceste probleme.

Azi am fost cu ceva treabă pînă la vecinii unguri, în Debrecen, împreună cu un prieten. Am pornit înapoi spre casă în jurul orei 22 (ora Romăniei)... deja se lăsase întunericul cînd ne-am apropiat de graniță. La un moment dat în fața noastră se afla o mașină care circula destul de încet, iar drumul s-a lărgit de la 2 benzi la 4 benzi (cîte două pentru fiecare sens). Mașina din față a rămas pe banda din mijloc cu direcția de înaintare Artand (și Romănia), așa că am trecut pe banda din dreapta și am luat-o ceva mai repede spre destinație. în același timp cu noi o mașină de teren (nu i-am reținut marca, dar am reținut numărul: BH 11 XAX) de culoare închisă (foarte probabil neagră) a depășit mașina respectivă prin stînga, în curbă, trecînd fără nici o jenă pe banda dublă continuă.

Nu mi se pare deloc tupeul și lipsa completă de respect față de legislația rutieră și nici modul în care a riscat (din față, pe sensul opus, veneau destule mașini).. mai ales că pe banda din dreapta se afla o singură mașină, cea pe care o conduceam eu. Voi trageți ce concluzie vreți, dar părerea mea este că individul merită o bătăiță bună pentru tîmpenia aia.