N-am mai abordat de ceva vreme subiectul vaccinării și al tembelilor care militează împotriva vaccinurile, așa că este momentul potrivit pentru asta. Mai ales că cineva a avut grijă să mă... motiveze nițel, cît să mă apuc din nou de scris.

Deci. Gigeii care-s împotriva vaccinării sînt de două categorii diferite, dar au un lucru în comun. în prima categorie sînt ăia care au impresia că știu ceva: chiar dacă n-au nici un fel de diplomă sau studii medicale, le este suficient că au citit pe internet cîteva chestii scrise de ”specialiști” în ”lucruri speciale”, au impresia că știu totul despre eventualele efecte secundare nedorite ale vaccinurilor și nu acceptă nici o contradicție în acest sens. Cea de-a doua categorie n-au nici măcat atît, sînt ignoranții perfecți care iau drept bune ce le spun Olivia Steer și restul cretinilor anti-vaccinare pentru că le hrănește frica și frustările.

Indiferent din categoria din care fac parte, rezultatul este același: ei și copii lor rămîn nevaccinați. Iar dacă mîine pornește o pandemie (epidemie mondială) de variolă, de exemplu (dar poate fi oricare altă boală la care există vaccin funcțional), ghici cine vor suferi și / sau muri primi? Exact cretinii ăștia.

Nu-mi doresc o pandemie, dar dacă ar exista nu m-ar deranja deloc să-i filmez în timp ce mor în chinuri (e vorba de selecția naturală în acțiune!) și să pun înregistrările pe internet, ca mărturie pentru oricare alt cretin căruia îi mai vin idei împotriva vaccinurilor.

Tocmai asta e cea mai bună campanie pro vaccinare: NU LE SPUNE ce-o să se întîmple dacă nu se vaccinează și nu-și vaccinează puradeii pentru că nu-s capabili să înțeleagă sau să accepte acest lucru. Ä‚ia care au materie cenușie în cap în locul tărîțelor obișnuite merg singuri să-și facă vaccinurile la zi. Pentru restul lumii trebuie să insiști: arată-le efectele mortale sau traumatizante ale bolilor cu care au de-a face.

Sau poți să-i educi din timp: le explici, apoi le arăți, să fii sigur că au înțeles - e suficient o lecție de 2-3 minute pe ora de curs de biologie din gimnaziu sau liceu. Trebuie ca adolescenții să fie suficient de mari ca să înțeleagă ce văd, dar suficient de tineri și deschiși la minte ca să reacționeze.

Și am ajuns la momentul în care în care trebuie să menționez lucrul pe care-l au în comun gigeii anti-vaccinare: nici unul dintre ei nu a trăit în vremea unei epidemii de mari proporții, precum cele de ciumă sau gripă spaniolă, care a omorît fiecare ”doar” cîteva milioane de oamenii, a distrus familii întregi și a depopulat orașe. Le lipsește experiența practică a unei asemenea catastrofe și n-au suficientă materie cenușie să înțeleagă efectele ei.

Concluzia? Da, există unele reacții negative la vaccinuri, iar unii copii rămîn cu sechele sau mor din cauza asta. Dar e vorba de un procent infim comparativ cu maldărele imense de morți pe care le-ar lăsa în urmă epidemiile. Matematica nu minte, iar chestii de genul ”nu risc viața copilului meu ce poate fi distrusă de un vaccin” nu-și au rostul. Viața este un risc, iar tu nu faci decît să schimbi un risc cu altul mult mai mare.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Campanie pro-vaccinare - Dan-Marius Sabău - Sanatatea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.