S-ar putea să fie un om bun, darnic și generos, dar nu este obligatoriu să intepretezi expresia din titlu la figurat. Atunci cînd o intepretrezi la propriu, adică ca dimensiunea pompei pe care fiecare om o are în interiorul pieptului, există mai multe motive pentru care acest lucru se întîmplă.

Atunci cînd nu faci efort fizic constant care să explice volumul mare al mușchilor scheletici (inima este tot un mușchi, se supune aproximativ acelorlași reguli ca restul componentelor organismului) și rezistența considerabilă la efort, dar ai în continuare o inimă mare s-ar putea să suferi de o condiție medicală aparte: cea mai frecventa cauză de cardiomegalie este insuficiența cardiacă (inima nu mai poate face față sarcinilor obișnuite și se dilată pentru a menține debitul normal al sîngelui în artere). Insuficiența cardiacă poate avea mai multe cauze și este semn al unei afecțiuni: ea apare după un infarct sau datorită unor boli toxice (cum ar fi cardiomiopatia alcoolică).

În cazul sportivilor (afecțiunea se numește cardiomegalia prin hipertrofia cordului - adică îngroșarea pereților acestuia) încetarea efortului fizic readuce inima la dimensiuni normale, în restul cauzelor se recomandă un consult de spcialitate și urmarea tratamentului prescris.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Omul ăla are o inimă mare - Dan-Marius Sabău - Sanatatea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.