Sanatatea

Efectele negative ale masturbării

Cică masturbarea nu e un lucru tocmai rău: nu doar că nu orbești din cauza ei și nici nu-ți crește păr în palmă din cauza frecării, dar s-ar putea să te relaxeze nițel, eliminînd stresul și inundînd corpul cu tot felul de hormoni.

Anti-vaccinarea, un pericol pentru sănătatea umană

Organizația Mondială a Sănătății a adăugat ”ezitarea vaccinării” (adică întîrzierea sau chiar refuzul vaccinării în ciuda faptului că vaccinurile erau disponibile) printre cele mai 10 periculoase amenințări la nivel mondial din 2019.

Pîinea și mucegaiul

Ce faci cînd pîinea începe să ți se mucegăiască pe motiv de păstrare prea mult timp în condiții nu tocmai potrivite? Probabil, ca să fii sigur că nu pățești nimic rău, arunci tot ce poate fi aruncat și ar putea fi contaminat de sporii mucegaiului.

De ce stresul este contagios

Rîsul este contagios (și chiar buna dispoziție în anumite momente), căscatul este contagios (în funcție de relația pe care o ai cu persoana de lîngă tine), stresul este contagios (și produce efecte nașpa în interiorul creierului tău).

Cîtă căldură e prea mult pentru organismul tău?

Vara asta a fost una destul de ploioasă (a fost o perioadă în care a plouat cam zilnic), dar ultimele săptămîni au fost călduroase, adevărate zile de vară (iar acum se cam pregătește să înceapă furtuna după valul de căldură obișnuită).

Vara la ștrand poate fi riscant

Da, am fost ieri la ștrand (prima oară vara asta, dar azi iarnă am fost mai des - superb să stai în bazin, cu cerul deasupra și zăpadă la margine). Și da, cunosc riscurile obiceiului de a împărți piscina cu alți oameni. Tu le cunoști?

Data viitoare cînd mai mergi la ștrand ai grijă de următoarele chestii:

Efectele îndulcitorilor artificiali

Prea mult zahăr strică în mai multe moduri decît sînt pentru moment dispus să detaliez (poate duce la diabet și depunere de grăsime, strică dinții din cauza proliferării bacteriilor producătoare de carii, produce dependență sînt doar cîteva dintre efecte), dar și lipsa zahărului (atunci cînd este înlocuit de îndulcitori artificiali) poate avea efecte negative.

Trei metode creative de a vindeca bolile

Într-o lume în care orice idiot au o voce și niște potențiali urmăritori printrei cei care îl consideră mai deștept decît un medic ce-a făcut ”doar” vreo 10 ani de școală (mă refer, evident, la anti-vaxxeri și mulțimea de șmecheri ce-și caută fraierii pe internet oferindu-le tot felul de vindecări aiurea), n-aș zice că e tocmai rău să afli mai multe despre cum pot fi vindecate bolile.

Orbirea cataractei vindecată în 5 minute

Cataracta este o afecțiune oftalmologică frecventă (o au cîteva milioane de oameni) ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului. Ea poate fi congenitală sau dobîndită, se poate forma pe oricare dintre cele 3 straturi ale lentilei: capsula, cortexul și nucleul.

Medicamente, alimente și consumul de alcool

Lumea spune că românii sînt (destul de) mari consumatori de medicamente și alcool, adică unii preferă să le ia în exces, fie că e vorba de antibiotice, bere, vin sau țuică. Sau chiar spirt folosit pentru uz intern în loc de a fi aplicat doar pe piele, uneori.

Plămînii, diferența dintre un fumător și un nefumător

O asistentă din Carolina de Nord, SUA, a distribuit pe Facebook o înregistrare în care compară niște plămîni sănătoși cu plămînii unei persoane care a fumat cîte un pachet de țigări pe zi vreme de 20 de ani.

Cum să (nu) îți cureți urechile

Unii spun că folosirea bețișoarelor din plastic cu un pic pe bumbac la capete, create special pentru urechi, nu ar fi tocmai potrivite pentru curățarea acestora pe motiv că de multe ori nu faci decît să împingi ceara spre timpan.

Alergii și artrită versus viermi parazitici

Prezența viermilor intestinali în organism are efecte secundare foarte neplăcute, dar nici absența lor nu este în întregime lipsită de riscuri: se pare că există o legătură între viermii paraziți și alergiile, respectiv artrita.

Benefiile somnului de calitate

Într-o lume destul de activă în care informațiile se derulează rapid în fața ochilor pauzele ocazionale și un somn de calitate devin esențiale.

Calitatea contează cel puțin la fel de mult ca și cantitatea cînd vine vorba de somn, iar lipsa ambelor aspecte are efecte negative asupra stării psihice, memoriei, sistemului imunitare, vieții sociale, etc.

Efectul grăsimii asupra organismului

Crăciunul tocmai a trecut, mai sînt cîteva zile pînă la revelion, și sînt șanse considerabile ca-n ultimele zile să fi băgat în tine suficientă mîncare cît pentru două săptămîni, urmînd o nouă sesiune de îmbuibare duminică seara.

Motive să stai departe de smartphone și tv noaptea

Telefoanele inteligente și tabletele îți oferă informații aproape instant, oriunde te-ai afla (și ai acces la internet) dar nu sînt prea utile cînd e vorba să dai randament pentru că distrag mult. Se spune că utilizarea lor în exces îți afectează sau distrug relațiile cu cei din jur. Televizoarele îți ocupă timpul, uneori te informează, dar reușesc să manipuleze sau să tîmpească la greu.

Dar dacă nu te-ai lămurit deja că nu e bine să le folosești în exces poate te va convinge chestia asta: folosirea dispozitivelor mobile și uitatul la televizor noaptea îți afectează somnul.

Cît de pregătiți sîntem pentru următoarea pandemie?

E doar o problemă de timp pînă să apară următoarea pandemie, iar grămezile de cadavre umane să se adune prin orașe. Nu se știe cînd sau unde va apare, dar statistic e imposibil să evităm așa ceva.

Efectele lipsei de somn

Nu cred că există vreo persoană care să nu fi trecut măcar de cîteva ori prin așa ceva, iar după primele cîteva dăți începi să-ți dai seama că ar cam trebui să dormi ceva mai mult decît ai făcut-o în ultimele zile și nopți.

Avantajele și dezavantajele canibanismului

Canibalismul a ajuns să fie condamnat de majoritatea oamenilor, dar de-a lungul istoriei umane este o practică destul de des întîlnită (și este și acum practicat de unii oameni, puțini). Dar nu există doar dezavantaje la canibalism: carnea membrilor propriei specii este cea mai hrănitoare dintre toate. Are deja o mare parte din substanțele de care ai nevoie pentru a supraviețui, iar uneori este singura sursă de calorii.

Piele de pește pentru tratarea arsurilor

Tratamentul medicilor din Brazilia este încă experimental, dar ideea este interesantă. Iar dacă pielea de tilapia ușurează vindecarea arsurilor grave cu mai puțină durere decît tratamentele obișnuite, poate că creșterea peștilor respectivi se va transforma într-o afacere profitabilă la nivel mondial.

Subcategorii

Sanatatea - Alergii

Sanatatea - Fobii

Sanatatea - Alimentatie

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.