Miting PNL la Alexandria

Acum cîteva luni, prin noiembrie anul trecut, l-am văzut pentru prima oară pe Ludovic Orban pe viu, la dezvelirea statuii lui Brătianu în parcul cu același nume din Oradea. Primul instinct a fost să încep să rîd pe motiv de măscărici (pur și simplu nu-l pot lua în serios, iar atitudinea lui din acele momente n-a făcut decît să-mi confirme asta).

Din punctul meu de vedere Partidul Național Liberal are prea puțini oameni de calitate. Sau, dacă cumva îi are, nu-i promovează deloc, dar absolut deloc, iar asta va condamna partidul la uitare pe termen lung. În momentul de față, în afară de Ilie Bolojan, primarul Oradei, nu pot spune că am văzut vreun membru PNL pe care l-aș pune (vota) într-un post public.

Revenind la mitingul la care fac referire în titlu, la sfîrșitul săptămînii trecute, în timp ce Liviu Dragnea era într-un sejur electoral prin Moldova pentru a-i enerva pe moldoveni (și se spune că va reveni la Iași ca să-i enerveze și mai tare), Partidul Național Liberal a organizat un miting chiar la el acasă: în Alexandria, județul Teleorman. Partea proastă (aia care confirmă paragraful anterior) e că pare să fi folosit fix rețeta PSD-ului fără să-i aducă nici o îmbunătățire.

Poate că asta le va aduce vreo 10 voturi ale pulimii, dar are și un dezavantaj: oamenii care au măcar cîțiva neuroni funcționali le vor da cu tifla peneliștilor...