Autostrăzile lui pește' (Liviu Dragnea)

Este 15 iunie, ora 15 și cîteva minute. Tocmai în timpul pauzei de 15 minute ca protest împotriva realității care ne deranjează pe mulți: România nu are o infrastructură (austotrăzi și nu numai) și servicii de calitate. În Oradea a fost noros pînă acum și a cam picurat un pic de ploaie, de-abia acum a început să se însenineze - altfel aș fi ieșit deja să protestez în oraș.

Nu e încă prea tîrziu, dar nu despre asta vreau să scriu acum: ceva mai devreme președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a inițiat protestul pentru autostrăzi și a construit, pe banii lui, un metru de drum, spunînd că putea să doneze fondurile, nu să facă circ. Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România.

Care autostrăzi, mă? În ultimii 30 de ani de-abia s-au construit cîteva sute de km, puține, de autostradă, și alea s-au făcut de-a-n pulea, adică cu greutate, la suprapreț, cu bani irosiți aiurea pe studii de fezabilitate pe care nu le-a folosit nimeni sau pe contracte păguboase (Bechtel).

Iar ca să fie și mai rău, gigeii de la PSD s-au grăbit să inaugureze tocmai azi, după ce bulgărele protestului a început să devină din ce în ce mai mare varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău (considerată parte integrantă din autostrada Moldova - coridorul IX pan european). Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a mutat curul pînă acolo azi, la ora 12:30, pentru începerea lucrărilor pe șantier tocmai pentru a-i oferi lui Liviuț Dragnea prilej să comenteze dea din gură. Reacția asta arată că guvernul PSD actual face treabă doar împins de la spate iar asta e cel puțin jalnic pentru un partid "la putere".