Recorder cu Liviu Dragnea la Călărași

Atunci cînd lucrurile dintr-un județ nu merg după voia sa Liviu Dragnea se duce și rezolvă. Așa a făcut și duminică, acum două zile, la Călărași, unde și-a impus un nou președinte de organizație județeană. În urmă cu cîteva luni, PSD-iștii călărășeni își votaseră singuri președintele, dar acesta tocmai ieșise din grațiile liderului de la București. Așa că a fost dat jos și pus cine trebuie.

Reportajul complet al celor de la Recorder (care au luat-o pe urmele lui Liviuț pînă-n Călărași) este aici, dar nu tocmai despre asta vreau să spun ceva. Cam pe la minutul 3 am avut ceea ce englezofilii numesc flashback, o întoarcere bruscă în comunismul atroce al anilor 1980, la cîntările aduse partidului unic. Am prins perioada aia (aveam 11 ani jumate la ”revoluția” din 1989) și nu doresc nimănui să treacă (din nou?) prin așa ceva.

Dacă ești prea tînăr ca să-ți amintești comunismul românesc uită-le la înregistrarea alăturată și gîndește-te că spre așa ceva ne îndreptăm. Încă nu e prea tîrziu să facem o întoarcere în direcția corectă, adică într-o democrație autentică fără PSD la putere, dar o putem face doar împreună.