Petre Daea reînvie Alimentara şi Aprozar

Dacă ai prins perioada comunistă și ai uitat cum erau alimentarele și aprozarele de pe vremuri aruncă o privire la documentarul TVR cu subiectul respectiv. Dacă n-ai prins perioada aia uită-te de două ori, a doua oară de preferat după ce-ți trece șocul inițial.

Zilele trecute rîdeam de discursul pur comunistoid a lui Petre Daea, ministrul agriculturii, însă nu știam exact cît de comunistoid este gigelul: el reînvie Alimentara şi Aprozar și vrea să înființeze magazine de stat care să concureze cu hipermarketurile. Acolo ar trebui să se vîndă produse exclusiv românești: cică ”casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, înfiinţată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piaţă intermediarii de produse agricole, care falsifică preţurile” după cum a declarat Petre Daea.

Cică, conform Adevărul, guvernul României îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea - ar trebui să creeze o rețea națională de magazine. N-am idee de unde vor scoate bani pentru așa ceva și nici cum îi vor convinge pe producători să vîndă la ei (ar trebui să le ofere un preț peste cel oferit de hipermarketuri), dar rămîne să vedem ce și cum. Aproape aș putea să pariez că dacă se va face așa ceva (adică dacă vor apare magazine în toată țara) o să cam bată vîntul prin aprozarele și alimentarele alea.