Guvernul pumnului în gură

Președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării pe motive de legalitate, dar secretarul general al guvernului, Toni Greblă, vrea să insiste (să stăruie, zice el) pînă cînd președintele va fi obligat în final să accepte.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat-o (de două ori chiar) pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef al DNA pe motive ce țin de legalitatea desemnării. Mministrul Jutiției, Tudori ”negi buboși” Toader are de gînd să o propună și a treia oară, poate-i iese pasiența.

Cu ordonanța lăcomiei au dat rău cu bîta în baltă, din nou. Primele efecte s-au văzut deja, pe Bursă, iar ele vor continua să se rostogolească în economie. Se tot spune că statul nu mai are bani (unii o spun cu numerele în față, trebuie doar să-i cauți), dar guvernul PSD continuă în același stil comunistoid să facă prostii.

Și, ca să nu fie suficient, cică vor să scoată o carte (doar 500 de exemplare trimise către instituții centrale și locale, cu bani publici) cu ajutorul căreia se se laude cu reușitele din ultimul an. Autoritățile publice sunt obligate să dea publicității un raport periodic de activitate, dar de ce într-un ”volum editorial”? Dacă adaugă perlele Vasilică ”ca și” Dăncilă și prostiilor spuse de alți membri ai guvernului și ai PSD cartea aia o să devină ”bestseller”.