Azi a fost scandal prin parlament...

Zilele trecute PSD + ALDE au pierdut majoritatea în camera deputaților pe motiv că vreo 4 deputați au migrat la partidul lui Victoraș Ponta, iar UDMR și opoziția au încercat să profite de asta. Fiecare în stilul lui: UDMR a încercat să trimită la înaintare un proiect tîmpit de autonomie, PNL + USRl au încercat să îi dea jos de la conducere pe Liviu Dragnea și Florin ”altă întrebare” Iordache.

Am spus ”a încercat” pe motiv că a fost scandal. Destul de urît, din ce-am auzit. Cu Ciordache lipit de scaunul de prezidiu, îngrozit că dacă pleacă i-l vor lua și se va trezi și cu cîteva picioare în fund. Iar la finalul scandalului PNL-ul țipa de zor că gigeii respectivi sînt demiși, deși, probabil, PSD + ALDE își vor continua treburile ca și pînă acum, netulburați, de parcă ”discuțiile” de azi n-au avut loc.

Rămîne de văzut în ce măsură scandalul de azi și-a atins scopul. La cît tupeu (și disperare, dar în primul rînd tupeu) e prin politica românească mă cam îndoiesc că PNL+ALDE au realizat ce și-au dorit. PeNeLiștii au arătat doar că au preluat o parte din obiceiurile PSD, dar cu mai puțin tupeu (deocamdată).