Șmecherie de bișnițar de Teleorman

Legenda spune că un localnic din Teleorman ar fi găsit niște documente mai mult sau mai puțin compromițătoare (aș zice că-s foarte compromițătoare, dar ele vor trebui analizate măcar cîteva săptămîni de acum înainte pentru a afla adevărata lor valoare) pe un cîmp, într-o valiză.

Dacă ai stat măcar un pic pe Facebook zilele astea știi despre ce scriu aici, foarte probabil ești pregătit să-mi oferi cîteva informații în plus și o mulțime de reacții pe marginea lor. Nu insist asupra subiectului pentru că e deja mult-prea-cunoscut.

Reacția de azi a lui Liviu Dragnea (el, prietenii și familia lui sînt direct vizați de chestia asta) este una tipică unui șmecheraș de duzină, fie el din Teleorma sau de aiurea din lume): s-a dus în parlament cu două valize. Una cu gogoși pentru cei de la Rise Project (în sensul că aceștia spun prostii - în cazul ăsta sinonimele sînt bașoave, baliverne, palavre, minciuni, fleacuri, nimicuri, poveşti, snoave, vorbe goale, verzi şi uscate, vorbe de clacă, născoceli, scorneli), a doua cu dosarele lui Klaus Iohannis (dacă mai rețin corect, toate au fost clasate).

Dacă #Teleormanleaks (cum i se mai spune acum chestiei cu valiza) n-ar fi avut nici o valoare Liviu Dragnea n-ar fi trebuit / avut nevoie să facă nimic. Cel mult ar fi zis că-s prostii. Dar nu, a trebuit să arate că-i mai cu moț decît ”penalul” de Iohannis, și tocmai de aceea reacția lui de azi este o șmecherie de bișnițar prin care încearcă să deturneze atenția la orice altceva.