Ideea de cvorum inhibă prezența la referendum

După ce cîteva a tăcut mîlc cîteva zile de la eșecul referendumului pentru schimbarea constituției (din motive întemeiate, spun unii) bișnițarul Liviu Dragnea a venit cu o idee originală, în același stil propriu obișnuit: ideea de cvorum diminuează sau chiar inhibă prezența la referendum.

Da, e vorba de același condamnat penal care a dat în judecată Înalta Curte de Casație și Justiție pe motiv că nu-i mulțumit cu completul de 5 judecători care-i judecă recursul la a doua comdamnare. E vorba de același bișnițar ajuns în politică care a strîns în jur o întreagă mafie și i-a convins să-și bage picioarele în legile justiției.

Cu siguranță că gigelul ar fi preferat ca referendumul să fie validat indiferent de cîți oameni merg la vot, pentru că-i convine și pentru că nu ar fi nevoie să fraudeze prea mult (prea vizibil) rezultatele.

Prefer să nu comentez prea mult mizeria pe care a emis-o Liviu Dragnea, o întreagă țară a stat acasă sau și-a văzut de treburi ca și cum referendumul de la sfîrșitul săptămînii trecut n-a avut loc, iar oamenii ăia au avut motive întemeiate să facă asta (#boicot împotriva PSD + ALDE + BOR, printre altele). Ceea ce vreau să spun este că n-ar trebui să ne oprim prea mult. Dacă pînă și U2 folosește imagini de la protestul de la București înseamnă că a făcut suficiente valuri în toată lumea pentru a te convinge și pe tine să ieși în stradă să-ți aperi drepturile.