Mizerie de referendum cpf

La cîte mizerii a făcut PSD-ul în ultimii 2 ani mă așteptam să continue în același stil absurd și nesimțit și cu ocazia referendumului pentru stabilirea căsătoriei între un bărbat și o femeie în constituția României. Și văd că, măcar acum, PSD-ul nu dezamăgește: întrebarea de la referendum va fi Sînteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? Iar cei cîțiva gigei care se vor prezenta la referendum (pentru că vor fi cu siguranță măcar cîțiva) vor trebui să răspundă cu ”da” sau ”nu”.

În plus, ca să nu fie doar atît, prețul referendumului va fi de aproape 164 de milioane de lei, cred că e mai mult decît dublu comparativ cu ultimul, iar chestionarea populației se va întinde pe două zile (6 și 7 octombrie). Ca să se asigure că strîng suficienți fraieri dornici să înghită gălușca.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în acum o săptămînă, în 11 septembrie 2018, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. O altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu textul "Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată". Mai multe informații despre subiect găsești aici.

Problema (mea) e următoarea: întrebarea de pe buletinele de vor e mult prea generală. Pentru a fi cît se poate de clar ar fi trebuit adăugate cîteva informații despre modificarea deja adoptată. Nu prea văd cum i-ar putea împiedica cineva pe PSD-iști să mai treacă prin senat o modificare a constituției pînă în 6-7 octombrie (atunci cînd e în avantajul lor se pot mobiliza foarte bine) în care să adauge cam orice, iar eliminarea ”chestiei” respective s-ar face mult mai greu decît a unei legi ordinare.