De la frustrare la plîngeri penale

Din punctul meu de vedere toate chestiile astea cu ”Muie PSD” (în loc de numere la mașină, mesaj tuns pe un cîmp cultivat în apropierea aeroportului din Cluj-Napoca, mesajele de pe Facebook, etc) nu-s decît o formă de manifestare a frustrării.

Românii ar face cam orice (și-s destul de creativi în manifestări) atunci cînd au o problemă jenantă (inclusiv cu PSD-ul), mai puțin să o rezolve. De aia (iar ”merge și așa” e o altă formă de manifestare) am ajuns, ca țară și popor, în rahatul în care ne aflăm.

Acestea fiind spuse, șoferul cu ”muie PSD” pe mașină a devenit faimos doar pentru că a colectat frustrarea unui grup mare de oameni, dar nu a avut prea multă minte manifestîndu-se astfel. N-a făcut nimic ilegal (probabil, un avocat îți poate spune ceva mai bine, cu exemple și / sau citate din lege, chestia asta), dar ar fi trebuit să se gîndească că nici ”ceilalți” nu-s mai breji decît el. Ei, ceilalți, fiind polițiștii care i-au luat plăcuțele de înmatriculare și permisul (plus că i-au reținut cîteva ore pentru interogatoriu și restul eventualelor probleme penale următoare) și, probabil, gigeii care au dat comanda acțiunii (cam asta e teoria principală, că polițiștii au acționat la comandă, dar încă nu am găsit dovezi în acest sens).

Acum tipul vrea să facă plîngeri penale pentru tratamentul la care a fost supus. Probabil că are dreptate (iarăși, un avocat își poate da cu o părere ceva mai pertinentă decît a mea), dar ”unde nu-i cap vai de picioare”. Dacă pe tine, ca cititor, te jenează o chestie sau alta (adică ești frustrat la maxim) caută să te manifești un pic mai inteligent decît el. De preferabil într-o manieră în care sursa frustrării tale să nu te poată atinge.