Nici o diferență între Parlament și Costinești

În caz că n-ai aflat, știrea zilei este trecerea legilor modificate ale codului penal prin parlament. Pe repede înainte, ignorînd protestele opoziției și a magistraților, doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea și, foarte probabil, cîțiva a pesediști de pedepsele pentru abuzurile în serviciu făcute.

Pe de altă parte, zilele astea s-a spus că sînt destule locuri unde turiştii din stațiunea Costinești pot să-și parcheze autoturismele atunci cînd merg la plajă, însă cei mai mulţi vor să-şi lase maşinile cît mai aproape de apă. Nu îi mai interesează că parchează ilegal pe trotuare şi nici că pietonii nu mai au pe unde să treacă.

Vezi vreo diferență între cele două paragrafe? Bine, bine, contextul e diferit, dar atitudinea e aceeași: fiecare face cum îi trece prin cap, indiferent la orice urmă de rațiune, la bun simț și la legile țării. Vrei să schimbi atitudinea celor din parlament? Pînă nu vei reuși să schimbi atitudinea celor din jur, a ălora pe care nu-i știe nici dracu, nu ai cum să schimbi atitudinea persoanelor din funcțiile publice. Merg mînă în mînă.