Klaus Iohannis despre tupeul de borfaș al PSD + ALDE

Bine, bine, Klaus Iohannis vrea să candideze pentru un nou mandat ca președinte al României. Un anunț care a fost făcut într-un moment potrivit, și nu pentru că se afla la Sibiu cu ocazia întîlnirii a 40 de anii de ani de la terminarea liceului ci pentru că PSD + ALDE au reușit să se facă de cacao atît de mult încît simplul anunț al unei potențiale candidaturi e o gură proaspătă de aer. Și s-ar putea să fie votat doar pentru că face opoziție alianței celor două partide.

Dar nu asta e faza cea mai tare a declarației de azi. Actualul președinte abordează și poziția lui Liviu Dragnea ca președinte al PSD: într-o lume civilizată gigelul fie ar fi demisionat fie ar fi fost ejectat de partid după o primă sau (mai ales) a doua condamnare. Nu pentru că prezumția de nevinovăție n-ar funcționa ireproșabil, dar nu e singurul criteriu după care oamenii își aleg reprezentații / liderii.

Dar într-o haită de hoți ca PSD-ul actual (s-ar putea să nu fie toți dar atîta vreme cît acceptă comportamentul celor de la vîrful partidului sînt cu siguranță complici), în combinație sau nu cu ALDE, tupeul de borfaș funcționează ireproșabil cu politica pumnului băgat în gură. Iar în ultima perioadă gigeii încearcă să exporte atitudinea asta și s-o implementeze la nivel național. Nu degeaba s-au plîns unii că Mafia a ajuns să facă legea în România (la propriu) - mai rămîne doar să înceapă execuțiile (de companii, persoane, medii de comunicare precum site-urile) ca să te trezești într-o ecranizare de proastă calitate a serialului La Piovra.

Ai de gînd să-i lași pe cei de la PSD + ALDE să te ducă acolo? Să nu faci nimic ca să-i oprești e la fel de rău ca aprobarea și susținerea lor.