Ultimii 28 de ani au dispărut ca prin farmec :(

Titlul pe care vroiam să-l pun inițial era Simfonia lalelelor comuniste, anul 2018, dar m-am răzgîndit. Am preferat un alt adevăr: ultimii 28 de ani au dispărut ca prin farmec. De parcă nu ar fi existat vreodată.

Aveam 11 ani jumate la ”revoluția” din  2018, am prin cîteva defilări și spectacole pe stadion cînd eram copil, chiar i-am văzut pe cei doi Ceaușescu cînd au fost prin Oradea (prin 1987 sau 1988, parcă) cînd copiii au fost scoși prin oraș cu ocazia vizitei.

Urmărind imaginile alăturate (sursa lor este aici), dar și cele de aici, m-am simțit de parcă defilările comuniste ar fi avut loc zilele trecute, iar cele de la simfonia lalelor din Pitești le-au urmat fără nici un fel de tranziție. Nu e nimic surprinzător, PSD ne tot îndreaptă de un an jumate în direcția aia (economic, juridic, etc), dar senzația e de-a dreptul oribilă.

Dacă nu ai prins perioada comunistă sau erai prea mic să-ți amintești de ea nu ai cum să înțelegi această senzație, poți doar s-o bănuiești. Iar dacă servilismul ți-e o a doua natură și aprobi atitudinea de la defilarea aia ai ajuns în locul greșit să ți-o exprimi (n-o face).