Războinicul de week-end

Opoziția a avut azi o tentativă de a da jos guvernul printr-o moțiune de cenzură, dar avea cam tot atîtea șanse ca protestele din ultimele săptămîni: zero barat. Nu e nimic surprinzător în asta: cu foarte puține excepții, românul modern e doar un războinic ”de week-end”, adică se luptă a dracului de puțin și de ineficient pentru drepturile și interesele sale.

Unii ar zice că românu preferă să se descurce în loc să construiască un viitor mai bun, alții ar prefera probabil să-și aducă aminte că nu sîntem deloc uniți (istoric vorbind am fost mereu la marginea influenței mai multor imperii, iar cineva spunea mai demult că dacă românii ar fi fost uniți nu numai că le-am fi făcut față, dar le-am fi și cucerit). Tot istoric vorbind, omul de rînd a fost aproape tot timpul influențați de șmecherii un pic mai inteligenți și mai tupeiști ca el, de ce s-ar schimba lucrurile tocmai acum? Pentru că ai acces la internet și la Facebook? Nu, mă, nu merge așa.

Dacă vrei să faci o schimbare lucrează la asta în fiecare zi, nu doar ocazional, cînd îți mai aduci aminte să ieși pe la proteste. Săptămîna asta se vor anunța cele mai mari proteste din ultima lună, poate te trezești să-ți muști curul pînă acolo. Măcar pentru prezență.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează